Breaking

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Μεξικό: Συνετρίβη αεροσκάφος γεμάτο κοκαΐνη

Ελαφρύ αεροσκάφος που μετέφερε σχεδόν μισό τόνο κοκαΐνης συνετρίβη στο κεντρικό Μεξικό, προσπαθώντας να ξεφύγει από εναέρια καταδίωξη των αρχών. Δύο από τους επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας την Τετάρτη.

Μεξικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα αναχαίτισαν το αεροπλάνο στον μεξικανικό εναέριο χώρο και το καταδίωξαν για εκατοντάδες μίλια, μέχρι που τελείωσαν τα καύσιμά του και συνετρίβη στην Μποτίχα του Κουερετάρο τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Το αεροπλάνο έφερε περίπου 400 κιλά κοκαΐνης, πρόσθεσε το υπουργείο.

Τους τελευταίους μήνες ένας αριθμός ιδιωτικών τζετ έχουν συντριβεί ή έχουν εγκαταλειφθεί στην Κεντρική Αμερική και το νότιο Μεξικό, καταδεικνύοντας αύξηση των λαθραίων μεταφορών από αέρος.

Η συντριβή της Δευτέρας έφτασε λιγότερες από δύο εβδομάδες αφού ιδιωτικό τζετ, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί στις αρχές, προσέκρουσε σε ζούγκλα της Γουατεμάλας κοντά σε κρυμμένο αεροδιάδρομο. Δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους, ενώ στο αεροσκάφος εντοπίστηκαν ναρκωτικά και οπλισμός. Προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει μυστηριώδες ταξίδι στη Βενεζουέλα.

Πηγή: www.cnn.com

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου