Breaking

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΗΠΑ: Οι αμερικανοί πρόεδροι που μπήκαν στο νοσοκομείο

 

Το CNN ανατρέχει στην ιστορία των ΗΠΑ και καταγράφει τους προέδρους που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Grover Cleveland, ο William McKinley, ο Theodore Roosevelt, ο Dwight D. Eisenhower και ο Ronald Reegan.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ακολούθησε τα βήματα αρκετών από τους προκατόχους του όταν εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, λίγες ώρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό.

Ο Τραμπ έφτασε την Παρασκευή το απόγευμα στο Εθνικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Walter Reed, καθώς μετά τα συμπτώματα κοροναϊού παρουσίασε ελαφριά επιδείνωση στην υγεία του.

Μετά την εισαγωγή του, επικράτησε αλαλούμ σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους με τις πληροφορίες να προκαλούν σύγχυση.

Το CNN ανατρέχει στην ιστορία των ΗΠΑ και καταγράφει τους προέδρους που χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Grover Cleveland, ο William McKinley, ο Theodore Roosevelt, ο Dwight D. Eisenhower και ο Ronald Reegan.

Όπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα «είναι εξαιρετικά σπάνιο για έναν πρόεδρο να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο, λαμβάνοντας κανείς υπόψιν ότι στον Λευκό Οίκο υπάρχει εκτεταμένη ιατρική εγκατάσταση».

Grover Cleveland

Το 1893, ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονταν στη δίνη οικονομικής ύφεσης, ο πρόεδρος της χώρας Grover Cleveland χρειάστηκε να κάνει εγχείρηση στο στόμα και συγκεκριμένα στην αριστερή γνάθο. Οι γιατροί πήραν ένα δείγμα όγκου χωρίς να αποκαλύψουν την ταυτότητα του και τον συμβούλεψαν να το αφαιρέσει.

Κάποιοι ανησυχούσαν ότι τα νέα της χειρουργικής επέμβασης του Cleveland θα επιδείνωναν την αναταραχή της οικονομίας. Έτσι η διαμονή του σε ένα κανονικό νοσοκομείο χωρίς να τραβήξει την προσοχή του κόσμου φάνηκε αδύνατη.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δημοσιογράφοι να μάθουν ότι ο πρόεδρος ανάρρωνε από πονόδοντο και ένα βαρύ κρύωμα. Αυτή η εκδοχή έπεισε τον αμερικανικό λαό και εν τέλει ο Cleveland ολοκλήρωσε την προεδρική του θητεία. 

William McKinley

Το 1901 ο πρόεδρος των ΗΠΑ πυροβολήθηκε δύο φορές στο Μπάφαλο από τον αναρχικό Leon Czolgosz, κατά τη διάρκεια της παναμερικανικής έκθεσης.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο ιατρείο της έκθεσης και λίγο αργότερα έφτασαν οι γιατροί. Παρά το γεγονός ότι είχε δεχθεί δύο σφαίρες δεν πονούσε καθόλου.

Το ιατρικό προσωπικό του χορήγησε αρχικά μορφίνη και εν συνεχεία μία ένεση. Ο McKinley πέθανε οκτώ μέρες μετά και ενώ προηγουμένως είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του. 

Theodore Roosevelt

Τρία χρόνια εκτός γραφείου, ο Θεόδωρος Ρούσβελτ – υποψήφιος για τρίτη θητεία ως υποψήφιος για το κόμμα «Bull Moose» – συναντούσε υποστηρικτές στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν, πριν από μια ομιλία όταν πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από εναν νεοϋορκέζο κάτοχο σαλούν, τον John Schrank. Σώθηκε εν μέρει από τις παχιές σημειώσεις του και την θήκη των γυαλιών που μπλόκαρε την σφαίρα.

Ο Ρούσβελτ πραγματοποίησε κανονικά την ομιλία του, διάρκειας σχεδόν μιας ώρας, με ένα πουκάμισο γεμάτο αίματα πριν συμφωνήσει να πάει στο νοσοκομείο. Έζησε το υπόλοιπο της ζωής του με τη σφαίρα στο σώμα του. 

Dwight D. Eisenhower

Ο Πρόεδρος Dwight Eisenhower υπέστη καρδιακή προσβολή τον Σεπτέμβριο του 1955, ενώ βρισκόταν στο Ντένβερ, υπέφερε από πόνο στο στήθος και είχε λανθασμένη διάγνωση με γαστρεντερικό πρόβλημα πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αυτοκίνητο μυστικής υπηρεσίας. Ο Λευκός Οίκος αρχικά υποτίμησε τη σοβαρότητα της καρδιακής προσβολής και οι καρδιακοί εμπειρογνώμονες μεταφέρθηκαν στο Ντένβερ καθώς ο Πρόεδρος πέρασε επτά εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Ο Eisenhower χρειάστηκε αργότερα, το 1956, χειρουργική επέμβαση για τη νόσο του Crohn και υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 1957. Ωστόσο, ορισμένοι μελετητές υποστήριξαν ότι ενώ η καρδιακή προσβολή του 1955 έθεσε ερωτήματα σχετικά με το αν ήταν κατάλληλος να υπηρετήσει ή να τρέξει για επανεκλογή το 1956, το περιστατικό τελικά τον παρακίνησε να τρέξει για έναν άλλο γύρο. 

Ronald Reagan

To 1981 δέχθηκε μία σφαίρα όταν ο John Hinckley άνοιξε πυρ έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον. Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο «Τζορτζ Ουάσινγκτον», όπου και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Σώθηκε από θαύμα καθώς η σφαίρα που είχε δεχθεί ήταν πολύ κοντά στην καρδιά του.

Μετά την επίθεση, ο Ρέιγκαν αστειεύτηκε με τη σύζυγό του λέγοντας ότι «ξέχασε να σκύψει» και ρώτησε τους θεράποντες γιατρούς εάν ήταν Ρεπουμπλικάνοι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου