Breaking

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Η μαρτυρία του πυροσβέστη που βρήκε τα δύο νεκρά παιδιά στη Σάμο

Θλίψη προκαλούν οι λεπτομέρειες για τον χαμό των δύο μαθητών ηλικίας 15 και 17 ετών αντίστοιχα που καταπλακώθηκαν από πέτρινο τοίχο που έπεσε όταν τα 6,7 Ρίχτερ χτύπησαν τη Σάμο.

«Τα συναισθήματα την ώρα της δουλειάς μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, αλλά είμαστε άνθρωποι και επηρεαζόμαστε» δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος ο Γιώργος Μιαούλης, προϊστάμενος πυροσβεστικής Σάμου, πατέρας και ο ίδιος, που βρήκε τα δύο νεκρά παιδιά.

Τα δυο παιδιά ο Άρης και η Κλαίρη, είχαν μόλις σχολάσει και βρέθηκαν στο λάθος σημείο στη λάθος στιγμή. Το σημείο είναι γεμάτο στενά που οδηγούν στην παραλία, και υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα σπίτια. Τα παιδιά είχαν  επιλέξει να καθίσουν σε ένα σκαλοπάτι  όταν κατέρρευσε παρακείμενο κτίριο. Μάλιστα, ο πατέρας του αγοριού, που είναι δημοσιογράφος ήταν πλησίον του σημείου ανέφερε ο κ. Μιαούλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ

«Ειδοποιηθήκαμε από τηλεφώνημα μέσα στο λεπτό σπεύσαμε στο σημείο… Έχουμε διασωστικό εξοπλισμό. Έγινε χειρουργική επέμβαση πετραδάκι – πετραδάκι απομακρύναμε τα συντρίμμια και απεγκλωβίσαμε τα άτομα» δήλωσε.

«Από τις τσάντες τους που ήταν στα σκαλοπάτια καταλάβαμε ότι αντιλήφθηκαν το σεισμό και μάλλον σηκώθηκαν…  Ήταν μικρό το στενό, 2,5 με 3 μέτρα. (Τα παιδιά) παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ στους διασώστες. Ο μηχανισμός αντέδρασε άμεσα το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και ο κ. Χαρδαλιάς είναι εδώ» σημείωσε ο κ. Μιαούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου