Breaking

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2020

13033: Οι κωδικοί μετακίνησης SMS, τι γράφουμε -Τι ισχύει μετά τις 9 το βράδυ- ΠΡΟΣΟΧΗ-Αυτά είναι τα έντυπα για τις μετακινήσεις

Οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους από σήμερα στέλνοντας SMS στο 13033, ενώ θα ισχύουν και τα συμπληρωμένα έντυπα για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις.

Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

  • Όνομα/Επίθετο
  • Διεύθυνση Κατοικίας
  • Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το εξής έντυπο:

Βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου

Για όλες τις άλλες μετακινήσεις, η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή (τύπου Β), υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο με προσωπική του ευθύνη και περιέχει το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, την διεύθυνση κατοικίας και την ώρα μετακίνησης του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης

Για μεμονωμένες μετακινήσεις μαθητών/τριών απαιτούνται συμπληρωμένα τα εξής έντυπα:

Βεβαίωση κυκλοφορίας ανήλικου μαθητή/μαθήτριας

Βεβαίωση κυκλοφορίας ενήλικου μαθητή/μαθήτριας

Σε περίπτωση που κάποιος στις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις δεν θέλει ή δεν δύναται να στείλει SMS μπορεί να συμπληρώσει το παρακάτω έντυπο:

Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών

Για να βρείτε τα έντυπα και οδηγίες πατήστε εδώ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

SMS στο 13033 θα πρέπει να στέλνουν όσοι ζουν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες για να κάνουν μετακίνηση από το σπίτι.

O κ. Τζιτζικώστας αποκάλυψε ακόμα τον αριθμό που προορίζεται για βοήθεια σε κάποιον (4) θα στέλνουν με sms στο 13033 οι γονείς που θέλουν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, και πρόσθεσε ότι το σχολείο θα δίνει μια βεβαίωση και στα παιδιά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για τη μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο, δεν θα χρειάζεται αποστολή SMS. Μένει να επιβεβαιωθεί και από τις επίσημες ανακοινωσεις.

Ολική επαναφορά για το SMS στο 13033. Τα νέα μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες επανέφεραν τα γνωστά SMS στο 13033 που όλοι θέλουν να ξεχάσουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης η μετακίνηση σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες θα γίνεται με SMS με τους έξι κωδικούς που ίσχυαν και στην πρώτη καραντίνα.

Ωστόσο αυτή τη φορά τα σχολεία είναι ανοιχτά. Οι κωδικοί όμως μένουν οι ίδιοι, οπότε μένει ένα ερώτημα πώς θα παραλαμβάνουν οι γονείς τα παιδιά.

Μεγάλη διαφορά είναι ότι οι έξι κωδικοί ισχύουν έως τις 9 το βράδυ.

Τις νυχτερινές ώρες ισχύει η μετακίνηση μόνο για λόγους υγείας και για εργασία.

Το sms στο 13033, που θα αποστέλλουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους από το πρωί της Τρίτης, 3 Νοεμβρίου και για διάστημα 14 ημερών, θα αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στον δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Τα νέα μέτρα με SMS μετακίνησης και οι έξι κωδικοί

9 βράδυ με 5 το πρωί επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Ο κ. Πέτσας δεν ανέφερε τον αριθμό 13033, ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι τελικά ο ίδιος αριθμός για τα SMS.

Είπε πάντως ότι θα είναι οι ίδιοι κωδικοί.

13033: Κωδικοί μετακίνησης

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση.

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από τις 9 το βράδυ ισχύουν μετακινήσεις μόνο για λόγους υγείας και εργασίας

SMS στο 13033: Τι ισχύει μετά τις 9 το βράδυ

Αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε. Στο sms στο 13033, που θα αποστέλλουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους από το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου και για διάστημα 14 ημερών.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη Σέρρες. Επανέρχονται τα SMS στο 13033 μετά τα νέα μέτρα.

Lockdown επιβλήθηκε σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή τοπικού lockdown στις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών από τις 06.00 το πρωί αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 για τις επόμενες 14 ημέρες.

Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, αντίθετα με το lockdown του περασμένου Μαρτίου, τα σχολεία τώρα θα παραμείνουν ανοικτά, ενώ επανέρχεται το μέτρο του SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις και τους έξι λόγους που ίσχυαν τότε. Επίσης πλέον από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί οι μετακινήσεις θα επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας ή υγείας.

Μέσω κινητού τηλεφώνου και με την αποστολή μηνύματος στον πενταψήφιο αριθμό 13033 λοιπόν, μπορούν να λαμβάνουν άδεια εξόδου από το σπίτι τους οι πολίτες μετά την ανακοίνωση του lockdown στις δύο παραπάνω πόλεις λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού. Στο sms στο 13033, που θα αποστέλλουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους από το πρωί της Τρίτης 3 Νοεμβρίου και για διάστημα 14 ημερών, θα αναγράφεται ο αριθμός 1 έως 6 (σ.σ.: είναι οι έξι λόγοι που μπορεί κάποιος να βγει), κενό, το ονοματεπώνυμό του και τη διεύθυνση κατοικίας του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος κινείται στον δρόμο θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Το μήνυμα στο 13033 έχει ως εξής: X κενό, Όνομα κενό, Επίθετο κενό, Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται έπειτα από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4 Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

5 Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6 Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Άρα μετά τις 9 το βράδυ ισχύουν μόνο οι βεβαιώσεις εργασίας και ο κωδικός 1, ίσως και ο 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου