Breaking

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

Ο ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ….!!!

 

 

Του Μιχάλη Σδράλη

                                  Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο κ. Μανάβης προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικόνα της Δημοτικής Αρχής που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Φιλόδοξη προσπάθεια αλλά μάλλον δεν τον δικαιώνει το αποτέλεσμα.

Πράγματι αιτήθηκε αναβολή του 4ου θέματος της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/10/2020 και στοιχεία από το φάκελο της εισήγησης, προκειμένου να έλθει σε ψηφοφορία το θέμα σε επόμενο Δ. Σ.

Μάλιστα αιτήθηκε ως επικεφαλής της μειοψηφίας, ρόλος που θεσμικά δεν υπάρχει για να τον επικαλείται και προσβάλει ίσως τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων της μειοψηφίας.

Θεσμικά η αναβολή ενός θέματος ή όχι, ανήκει στην ευχέρεια του Προέδρου του Δ. Σ. Χωρίς να υποχρεούμαι, σεβόμενος το αίτημα του κ. Μανάβη αλλά και τη σοβαρότητα του θέματος, έθεσα σε ψηφοφορία στο Δ. Σ. την πρόταση της αναβολής του θέματος, η οποία καταψηφίστηκε.

Στη συνέχεια υπερψηφίστηκε από το Δ. Σ. το θέμα και με θετικές ψήφους της μειοψηφίας. Έκτοτε, μετά το πέρας του Συμβουλίου ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας δεν επικοινώνησε μαζί μου ή με τη γραμματεία του προεδρείου για ότι αφορά το θέμα αυτό.

Μέρες αργότερα η Δημοτική Σύμβουλος κα. Δημητρίου, και ενώ το θέμα είχε ήδη ψηφιστεί απ' όλους τους δημοτικούς συμβούλους, αιτήθηκε αντίγραφα του φακέλου από το γραφείο Δημάρχου, όπου διατυπώθηκε ότι έπρεπε πρώτα να ελεγχθεί η δυνατότητα διακίνησης αντιγράφων όλου του φακέλου, σε περίπτωση που κάποια αφορούν προσωπικά δεδομένα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί με τη κ. Δημητρίου, εξήγησα πως έπρεπε να εξετάσουμε την νομιμότητα των διαδικασιών και ότι θα επικοινωνήσουμε την επόμενη μέρα. Είχε όμως πρόσβαση στη μελέτη στοιχείων του φακέλου. Θεσμικά και υπηρεσιακά πρέπει όλοι να είμαστε νόμιμοι αλλά και προστατευμένοι στη άσκηση των καθηκόντων μας, δημοτικοί υπάλληλοι και αιρετοί.

Η εισαγγελική παρέμβαση προβλέπεται σε αντίστοιχες διαδικασίες και δεν αποτελεί μέσω τρομοκρατίας ή εκφοβισμού για οποιονδήποτε.

Δεν αρνήθηκε ποτέ κανένας οτιδήποτε, δεν εξαναγκαστήκαμε να παραδώσουμε τίποτα !!

Παραδόθηκε ότι ζητήθηκε κατόπιν τήρησης των σωστών διαδικασιών, χρονικά και θεσμικά, λειτουργώντας προληπτικά και όχι με δόλο.

Η προσπάθεια του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας να εκθέσει ανθρώπους είναι μια προσωπική επιλογή, που όμως δεν τον δικαιώνει.

Απεναντίας εκτίθεται ο ίδιος, καθώς η αναφορά του σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης, για συγκεκριμένο πρόσωπο, εταιρία και ποσό, μπορεί να επιφέρει νομικές κυρώσεις για σπίλωση φήμης και πρόκληση ηθικής βλάβης !!

Κατηγορηθήκαμε για έλλειψη ενημέρωσης όταν ο ίδιος έδειξε την μεγαλύτερη αδιαφορία για οποιαδήποτε ενημέρωση και συζήτηση επί του θέματος.

Στις 29/10/20 πραγματοποιήθηκε προκαθορισμένη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών, των επικεφαλής των άλλων δύο παρατάξεων της μειοψηφίας , του οικονομικού συνεργάτη του Δήμου και εμού του ιδίου ως Προέδρου του Δ. Σ.

Στην συνάντηση αυτή υπήρχε πλήρης ενημέρωση και συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος και όλα τα στοιχεία της εισήγησης ήταν διαθέσιμα, με απώτερο σκοπό ο επικεφαλής κάθε παράταξης να προβεί σε ενημέρωση των συμβούλων του.

Ο μοναδικός που έλλειπε ήταν ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας!!

Είναι ήδη γνωστό ότι σκοπός της Δημοτικής αρχής είναι η προσπάθεια ένταξης της παραπάνω οφειλής σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου. Οτιδήποτε άλλο υπονοείται ή εννοείται, μόνο σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει.

Έχουμε αποδείξει ποιοι είμαστε, τις διαθέσεις και τις προθέσεις μας και για αυτό μας εμπιστεύονται οι συνδημότες μας.

                                     ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου   

                                                Μιχάλης Σδράλης

                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου