Breaking

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Κλείνουν από Δευτέρα τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα

1








Η «έκρηξη» στα κρούσματα φέρνει νέα μέτρα με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να είναι ήδη κλειστά και να ακολουθούν τα Δημοτικά.


Παρότι δεν είχαν κλείσει από την αρχή τα Δημοτικά σχολεία, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει αυτή τη στιγμή φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να κλείσουν και αυτά σε όλη την Ελλάδα.


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα και ο λόγος που ελήφθη, είναι για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων. Άλλωστε ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με δηλώσεις του στον Alpha και στα Παραπολικά νωρίτερα, είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Δεν αποκλείεται τίποτα και όλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων από τους λοιμωξιολόγους». svg%3E


Γιατί κλείνουν τα σχολεία;

Αναφερόμενος στο κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι το μέτρο εξετάζεται «για να περιορίσουμε μια ακόμα πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».


Εξάλλου, με τα σενάρια για παράταση του lockdown να «φουντώνουν», ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη ισχύουν, και που από σήμερα γίνονται αυστηρότερα με μεγαλύτερο περιορισμό κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00, τότε δεν θα χρειαστεί να υπάρξει παράταση.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στα Παραπολιτικά, επανέλαβε ότι για να αρθεί το lockdown, θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν τα 300 ή 400 (σχεδόν 3.000 κάτω από τα κρούσματα της Πέμπτης δηλαδή) και για αυτό επέμεινε στην τήρηση των μέτρων και στη μείωση της κινητικότητας. svg%3E


«Ηλεκτρονικό κουδούνι» για Γυμνάσια και Λύκεια 

Με υποχρεωτική τηλε-εκπαίδευση και κάλυψη νέας διδακτικής ύλης λειτουργούν από τη Δευτέρα (9 Νοεμβρίου), και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στην Ελλάδα. Η έναρξη των μαθημάτων μέσω σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχει οριστεί στις 8:00 για τα λύκεια και στις 8:30 για τα γυμνάσια και κάθε διδακτική ώρα διαρκεί 40 λεπτά. Έτσι, το πρόγραμμα των λυκείων θα ολοκληρώνεται στις 13:40 και των γυμνασίων στις 14:10.


Σε αντίθεση με τις δομές τις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Πρωτοβάθμια, στα νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά δηλαδή, συνεχιζόταν κανονικά η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία. Δια ζώσης συνεχίζουν τη λειτουργία τους και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Πάντως, για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους υπάρχει πρόβλεψη για άδεια μετακίνησης.



Τέλος, όσο αφορά στα ΑΕΙ, συνεχίζουν τη λειτουργία τους με τηλε-εκπαίδευση και αναστέλλεται κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία, πρακτική άσκηση, εξετάσεις με φυσική παρουσία και η λειτουργία βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα απαγορεύονται οι ημερίδες, τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις εντός των Πανεπιστημίων.



1




Πηγή: https://www.pagenews.gr/2020/11/13/ellada/kleinoun-apo-deutera-ta-dimotika-sxoleia-se-oli-tin-ellada/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου