Breaking

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ Ο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Ο,ΤΙ ΘΑ ΚΗΔΕΥΤΕΙ ΕΤΣΙ – “ΧΥΜΗΞΑΝ” ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΡΟ ΤΟΥ, ΣΕ ΣΚΗΝΙΚΟ ΒΓΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ – ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΝΕΚΡΟΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

1

Με τη συμμετοχή λίγων ιεραρχών και όχι πιστών η εξόδιος ακολουθία – Μεσίστιες οι σημαίες στην πόλη και δεν λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες.  Οι πιστοί της Μητρόπολης Λαγκαδά δεν μπόρεσαν να αποχαιρετίσουν όπως θα ήθελαν τον Μητροπολίτη τους όπως και εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι σε όλη την χώρα που δεν μπορούν όπως πρέπει να τους πουν το τελευταίο αντίο. Και όμως ακόμη και έτσι κάποια συστημικά ΜΜΕ ενοχλήθηκαν από τον ασπασμό της σορού του Μητροπολίτη Λαγκαδά! 


Κάτω από αυστηρά υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό έγινε η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Λαγκαδά, που απεβίωσε μόλις στα 62 του χρόνια.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, σε μια τελετή που χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος. Εκεί βρίσκονται λίγοι ιεράρχες και όχι πιστοί.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης είχε νοσήσει από κορωνοϊό και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου και άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. “Πανηγυρίζουν” ό,τι πέθανε από κορωνοϊό για να μείνουν μακρυά οι πιστοί τα Χριστούγεννα από τις εκκλησίες. Το αποκλειστικό ρεπορτάζ στην σημερινή εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

Ενοχλήθηκαν τα ΜΜΕ από τον ασπασμό της σορού του Μητροπολίτης Λαγκαδά!

Τι αναφέρουν κάποια ΜΜΕ:

”Και όμως, ακόμα και σήμερα κάποιοι δεν έπαιρναν καμία προφύλαξη την ώρα του αποχαιρετισμού στον ιεράρχη. Όπως θα δείτε στο βίντεο την ώρα που προσκυνούσαν την σορό του μακαριστού ιεράρχη στο σφραγισμένο φέρετρο κάποιοι ιερείς έβγαζαν την μάσκα τους! (δείτε το στο 01.37.12)

Στην μετάδοση που έγινε από την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ιερέας σήκωσε στα χέρια και ένα μικρό παιδάκι να προσκυνήσει το οποίο ευτυχώς φορούσε μάσκα (δείτε το στο 06.28). Ωστόσο ο ιερέας την έβγαλε…”

 

 

lagkada_mitr1
lagkada_mitr2

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η μεταφορά του φέρετρου έγινε με μεγάλη προσοχή από ανθρώπους που φορούσαν ειδικές στολές.

Σε πένθος η πόλη οι σημαίες στην περιοχή είναι μεσίστιες ενώ δεν λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες.

lagkada_mitr3

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου