Breaking

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Η κόλαση δεν είναι μόνο για τους άλλους…

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  EUROKINISSI
Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τη διασπορά του κορονοϊού στις τάξεις της Εκκλησίας, με αποκορύφωμα τη νόσηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Περίμενα ότι κατά τη χτεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό οι δύο επιστήμονες που παίρνουν μέρος(Παπαευαγγέλου, Μαγιορκίνης) και ο πολύς κ. Χαρδαλιάς εκ μέρους της Πολιτείας θα είχαν κάτι να πουν για το γεγονός των ημερών: τη διασπορά το κορονοϊού στις τάξεις της Εκκλησίας, η οποία κορυφώθηκε με τη νόσηση του Αρχιεπισκόπου.

Όμως, φευ, ουδείς από τους τρείς έκανε την παραμικρή αναφορά. Περιέργως δεν ρωτήθηκαν κάν. Ούτε οι δημοσιογράφοι θεώρησαν ότι αυτό το γεγονός χρήζει κάποιων περαιτέρω εξηγήσεων.

Από την αρχή τη πανδημίας η Εκκλησία ήταν ο κατ’ εξοχήν χώρος που αμφισβήτησε τον κίνδυνο από τον κορονοϊό. Ιεράρχες έχουν πει τα πιο εξωφρενικά πράγματα. Ενας καλούσε τους πιστούς να μη φοράνε μάσκα, άλλος έλεγε προκλητικά από άμβωνος ότι κοινωνούσε και δεν κόλλησε (μέχρι που κόλλησε!), τρίτος είχε βρει το «φάρμακο» που είναι ο…αγιασμός! Η νοοτροπία αυτή έχει μεταφερθεί στον κατώτερο κλήρο και από εκεί σε μέρος των πιστών. Είναι άγνωστο ποιο είναι το αντίκρυσμα όλων αυτών στους αριθμούς, δηλαδή πόσοι κόλλησαν τον ιό ακολουθώντας τις «ψεκασμένες» οδηγίες αυτού του τύπου.

Δυστυχώς, ούτε η ηγεσία της Εκκλησίας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Εξαρχής ζητούσε να εξαιρεθούν οι ναοί από τα αυστηρά μέτρα. Και είναι όντως εξοργιστικές οι πληροφορίες που λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος κόλλησε τον ιό σε…γεύμα 15(!) ατόμων, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά για τους κοινούς θνητούς. Και είναι ακόμα εξοργιστικότερο το γεγονός ότι ο κ. Ιερώνυμος δυο μέρες πριν διαγνωσθεί θετικός, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, για να του ζητήσει να… ανοίξουν οι Εκκλησίες τα Χριστούγεννα!

Δηλαδή, ο επικεφαλής της Εκκλησίας, την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει ζωές, άφησε το απομονωτήριό του στη Βοιωτία και ήρθε στην Αθήνα, για να ζητήσει από τον πρωθυπουργό κάτι που αυτή τη στιγμή οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι εκτός συζήτησης. Και ο πρωθυπουργός, δυστυχώς, το ενθάρρυνε! Λες και δεν γνωρίζει ότι, με όσα έχουν προηγηθεί, οι ναοί μπορεί να αποτελέσουν βόμβα περαιτέρω διασποράς του ιού.

Το περίεργο(;) είναι ότι κανένας από την επίσημη επιστημονική ομάδα και δεν τόλμησε, έστω τώρα, να στηλιτεύσει, επιτέλους, αυτήν την συμπεριφορά των αξιωματούχων της Εκκλησίας. Και όχι μόνον αυτό. Βρέθηκαν και μέλη της επιστημονικής κοινότητας(πρώτη η κυρία Γιαμαρέλλου, τελευταία η κυρία Λινού), που δικαιολόγησαν τα φαινόμενα μαζικής μετάληψης με το ίδιο κουταλάκι. Και κανένας από την κυβέρνηση- που σπεύδουν πολύ εύκολα να καταδικάσουν το συνωστισμό στις πλατείες, αλλά και τις ψεκασμένες θεωρίες- δεν τόλμησε να πει έστω μισή κουβέντα αποδοκιμασίας για όσα συνέβησαν και οδήγησαν Μητροπολίτες στα νοσοκομεία. Μάλιστα, είναι εξοργιστικό ότι κάποιοι απ’ αυτούς κράτησαν μυστικό το γεγονός ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Εν κατακλείδι, ας ελπίσουμε ότι τα τελευταία γεγονότα θα βάλουν μυαλό στους κουφιοκεφαλάκηδες της Εκκλησίας και θα σταματήσουν όσα ανεύθυνα λένε και κάνουν από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα. Διότι, όπως είχε πει ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πωλ Σαρτρ, «η κόλαση (δεν) είναι οι άλλοι». Και εντέλει, όπως έχει πει ο Ζαν Κοκτώ, «ο Θεός μάς σκέφτεται, αλλά δεν σκέφτεται αντί για μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου