Breaking

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Απίστευτο: Δεν πάει ο νους σου γιατί οι αεροσυνοδοί σε χαιρετούν πάντα στην πόρτα!

aerosynodoi

Αν έχεις ταξιδέψει πάνω από μια -δυο φορές με το αεροπλάνο θα έχεις παρατηρήσει μερικές στάνταρ συνήθειες που συμβαίνουν εκεί. Μια από αυτές είναι ότι σε κάθε πτήση οι αεροσυνοδοί στέκονται πάντα στην πόρτα του αεροπλάνου και σε χαιρετούν. Είναι πάντα εκεί τουλάχιστον μία αεροσυνοδός.

Με το που μπαίνεις μέσα στο αεροπλάνο πάντα βρίσκεται στην πόρτα μια αεροσυνοδός για να σε καλωσορίσει με το χαμόγελο στα χείλη. Στη συνέχεια σου δείχνει με το χέρι της το δρόμο για τα καθίσματα. Για ποιο λόγο όμως οι αεροσυνοδοί είναι πάντα εκεί και σε περιμένουν να σε χαιρετίσουν. Είναι αποκλειστικά για λόγους ευγένειας; Η απάντηση είναι όχι!

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και συνηθισμένα. Στην πραγματικότητα υπάρχει και άλλος λόγος που συμβαίνει αυτό. Ο πραγματικός λόγος που βρίσκεται πάντα μια αεροσυνοδός σε αυτή τη θέση, την ώρα που επιβάτες εισέρχονται στο αεροπλάνο είναι για να τους «τσεκάρει», έναν-έναν.

Βεβαίως, δεν ελέγχει τα εισιτήρια καθώς αυτή η δουλειά έχει γίνει νωρίτερα από το πλήρωμα εδάφους. Ουσιαστικά οι αεροσυνοδοί στην πόρτα περνούν από ένα face control τους επιβάτες. Βλέπουν το πρόσωπο, τις κινήσεις τους, τον τρόπο που περπατάνε ή κινούνται. Αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια ή αν κάποιος άλλος φαίνεται για παράδειγμα δυνητικά «επικίνδυνος»Παράλληλα, οι αεροσυνοδοί βλέπουν αν κάποιος είναι μεθυσμένος μπαίνοντας στο αεροπλάνο ή ποιος αποφεύγει το eye contact μαζί τους. Σε αυτή την περίπτωση γνωρίζουν ότι όσοι δεν τις κοιτάζουν στα μάτια, ορισμένες φορές κάτι προσπαθούν να αποφύγουν. Αυτό, λοιπόν, το συγκρατούν και έτσι προσέχουν περισσότερο αν για παράδειγμα κάνεις κάποια κίνηση που δεν επιτρέπεται μέσα στο αεροπλάνο.

Επίσης, κοιτούν και τι προσωπικά αντικείμενα κουβαλάς στα χέρια σου, αν κάποιος για παράδειγμα φοβάται πολύ και έχει κάποιο φυλαχτό ή είναι νευρικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου