Breaking

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΝ “ΜΑΣΑΕΙ” Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ! ΡΑΜΠΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ – ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ -20 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

putin-theofania

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν φόρεσε το μαγιό του και βούτηξε στα παγωμένα νερά για τη γιορτή των Θεοφανείων, τη νύχτα της 18ης προς 19ης Ιανουαρίου.

Παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί τολμηροί βουτούν στα παγωμένα νερά λιμνών ή ποταμών για να τηρήσουν το έθιμο. Ο Ρώσος Πρόεδρος για να τιμήσει τα φετινά Θεοφάνεια, φορώντας το μαγιό του, μπήκε στην ειδική κατασκευή στη λίμνη μέσα στο παγωμένο νερό και έκανε το σταυρό του βουτώντας τρεις φορές χωρίς να δείχνει να τον ενοχλούν οι χαμηλές θερμοκρασίες.

 Πολλοί με ρώτησαν αν ο Πούτιν συμμετείχε στη βουτιά των Θεοφανείων. Ξέρετε ότι το κάνει παραδοσιακά, είναι η παράδοσή του. Παραμένει πιστός στις παραδόσεις», σημείωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το τελετουργικό, ο Πούτιν βούτηξε τρεις φορές στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Το νερό είχε ευλογηθεί από έναν κληρικό και εκτιμάται ότι έχει δυνάμεις προστασίας και θεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου