Breaking

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021

Παναθηναϊκός: Το πρωτόκολλο για τα 5 κρούσματα και τι ισχύει για τα ματς με Αστέρα και Απόλλωνα

 Επιμέλεια: Δημοσίευση: 03 Ιαν 2021

Παναθηναϊκός: Το πρωτόκολλο για τα 5 κρούσματα και τι ισχύει για τα ματς με Αστέρα και Απόλλωνα

Η προοπτική αναβολής ενός αγώνα λόγω Covid-19, οι απαντήσεις των δεύτερων τεστ που περιμένει ο Παναθηναϊκός το πρωί της Κυριακής, τα ισχύοντα για τον αγώνα της Πέμπτης με τον Απόλλωνα και το ενδεχόμενο να μπει όλη η ομάδα του "τριφυλλιού" σε καραντίνα.

Κάτι παραπάνω από πιθανή φαντάζει πλέον η αναβολή του κυριακάτικου (3/1, 15:00) αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης στο "Απόστολος Νικολαΐδης", για τη 14η αγωνιστική της Super League, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού που διαγνώστηκαν σε τέσσερις παίκτες του "τριφυλλιού", αλλά και της πολύ σοβαρής πιθανότητας να έχουν προσβληθεί κι άλλοι ποδοσφαιριστές των "πράσινων" από τον ιό.

Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων της Super League αναφέρει πολύ αναλυτικά στο "άρθρο ΙΙΙ, παράγραφος 2" ("Μέτρα σε περίπτωση θετικού στον ιό περιστατικού – Διαχείριση κρούσματος") πως:

"Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας, διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD- 1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό πέντε (5) ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα σε αθλητές, ο αγώνας αναβάλλεται". Και συμπληρώνεται με την επισήμανση της "παραγράφου 4" πως ο προγραμματισμένος έλεγχος γίνεται 24 ή 48 ώρες πριν από τον αγώνα.

Στον προηγούμενο έλεγχο που έγινε εντός όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος του "τριφυλλιού", βρέθηκαν τέσσερα κρούσματα της Covid-19, που αφορούσαν ποδοσφαιριστές της ομάδας. Με απλά λόγια, για να αναβληθεί ο αγώνας της Κυριακής (3/1) με τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο, θα πρέπει να υπάρξει ακόμη ένα κρούσμα παίκτη του Παναθηναϊκού κατά τον τελευταίο κύκλο των εξετάσεων που έγιναν και τα αποτελέσματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν το πρωί της Κυριακής. Πρέπει δε να ξεκαθαριστεί πως σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν προσμετράται η περίπτωση του Ζοσέ Μαουρίσιο που παραμένει με κορονοϊό στη Βραζιλία.

Το ενδεχόμενο να βρεθεί και 5ο κρούσμα είναι πλέον πάρα πολύ πιθανό, διότι υπάρχουν συμπτώματα και σε άλλους παίκτες, αλλά και μέλη του τεχνικού τιμ. Για όλους τους υπόλοιπους πάντως, πλην των παικτών, η "παράγραφος 6" του Πρωτοκόλλου αναφέρει πως δεν επηρεάζουν την αναβολή του αγώνα ("κρούσματα σε προπονητές, ιατρικό και λοιπό τεχνικό προσωπικό που θεωρούνται προστατευμένες επαφές, αντιμετωπίζονται με απομόνωση χωρίς να επηρεάζουν την ομάδα").

Στον Παναθηναϊκό θα περιμένουν το πρωί της Κυριακής (3/1) τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ που έκανε όλη η ομάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί -με μεγαλύτερη ασφάλεια, αφού πρόκειται για νεότερη και "επικαιροποιημένη" σειρά εξετάσεων- εάν υπάρχουν κι άλλα κρούσματα εντός των παικτών. Αν διαγνωστεί και 5ο κρούσμα, ο αγώνας με τον Αστέρα θα αναβληθεί σε νεότερη ημερομηνία, που θα ορίσει η Super League.

Σε ότι αφορά τώρα το μεθεπόμενο ματς των "πράσινων", αυτόν της 15ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, που είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (7/1, 15:00), ισχύουν τα εξής:

Για να υπάρξει "ζήτημα" αναβολής του αγώνα, θα πρέπει να βρεθούν άλλα πέντε θετικά δείγματα, διαφορετικών παικτών του Παναθηναϊκού, στον επόμενο έλεγχο που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Κι αυτό διότι από τη Δευτέρα (4/1), ο δείκτης των κρουσμάτων σε κάθε ομάδα "μηδενίζει". Και προσμετρώνται μόνο τα "νέα κρούσματα".

Τούτο θα "ανατραπεί" μόνο εάν -λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στο ποδοσφαιρικό τμήμα- οι υγειονομικές αρχές και η Περιφέρεια Αττικής, αποφασίσουν για λόγους υγειονομικής ασφάλειας να βάλουν σε "καραντίνα" όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού. Κάτι που έχει ήδη γίνει φέτος, πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, σε αντίστοιχη περίπτωση με την ομάδα της Λαμίας, η οποία παρουσίασε 9 κρούσματα του Covid-19.

Το Σάββατο (2/1) πάντως, δεν έγινε προπόνηση στο "Γ. Καλαφάτης", προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω διασπορά του ιού. Όλοι οι παίκτες πήγαν στα σπίτια τους, με ρητή οδηγία να μην έρθουν σε επαφή με κανέναν άλλο και περιμένουν τη νεότερη ενημέρωση από την ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού, το πρωί της Κυριακής (3/1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου