Breaking

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Αντί για κορωνοϊό… πνευμονία! Με σκούφους τα παιδιά στις τάξεις

Αδιανόητες αποφάσεις

Πέραν της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας μέσα-έξω, τον χωρισμό των μικρών μαθητών σε ομάδες, οι οποίες δεν θα έχουν επαφή η μία με την άλλη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ!

Η σύσταση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον αερισμό των σχολικών τάξεων, αναγκάζει ουσιαστικά τους μαθητές να είναι με μπουφάν, γάντια και σκούφους στο μάθημα.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο, την οποία θα παραθέσουμε στο τέλος, που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος, οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Επιπλέον, τα παράθυρα θα πρέπει να μένουν ανοιχτά κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων και του φαγητού, αλλά και μετά την αποχώρηση των μαθητών, ενώ αυτό που προκαλεί ερωτηματικά είναι πως κατά την διάρκεια της διδασκαλίας θα πρέπει να ανοίγουν πλήρως για 5 λεπτά στο 20λεπτο ή μία φορά στην διδακτική ώρα που είναι 45 λεπτά. Δηλαδή για 10 λεπτά.

Ειδικά σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας όπου υπάρχει παγωνιά για πολλές μέρες το χειμώνα, με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια, τα παιδιά κινδυνεύουν αντί για κορωνοϊό να ασθενήσουν με πνευμονία.

Παραθέτουμε τι προβλέπει η εγκύκλιος:

Ολόκληρη η εγκύκλιος εδώ

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου