Breaking

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Τα πιο τραγανά και μυρωδάτα κεφτεδάκια!


maxresdefault 29

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Υλικά

-1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
-2 φέτες ψωμί μουσκεμένο, μόνο την ψίχα
-μισή ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη
-2 κρεμμύδια, μαιντανό, δυόσμο, βασιλικό, και ρίγανη
-1 αυγό
-μισό ποτήρι λάδι
-μισό κουταλάκι σόδα σκόνη
-2 κτσ χυμό λεμόνι
-αλάτι, πάπρικα γλυκιά και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχίζουμε χτυπώντας καλά στο multi τα δύο κρεμμύδια, τον μαιντανό, 

τον δυόσμο, και τον βασιλικό.

Στη συνέχεια ρίχνουμε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική

 σόδα στον μοσχαρίσιο κιμά, τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι περίπου επάνω στην σόδα, έτσι ώστε

 η σόδα να αφρίσει.

Ρίχνουμε στο μπωλ με τον κιμά, την ντομάτα, το αυγό, το λάδι, την ρίγανη,

 λίγο αλάτι και πιπέρι, την πάπρικα και το μίγμα από το multi. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ψωμί αφού το κόψουμε λίγο με τα χέρια μας και 

ζυμώνουμε καλά αυτά τα υλικά ώστε να προκύψει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Σε ένα πιάτο το οποίο έχουμε αλευρώσει ελαφρώς με σκληρό αλεύρι, 

βάζουμε τα κεφτεδάκια αφού τα πλάσουμε με τα χέρια μας και τους 

δώσουμε το μέγεθος που επιθυμούμε.

Βάζουμε στην κουζίνα ένα τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό με λάδι 

έως ότου κάψει καλά. Μόλις κάψει  το λάδι μειώνουμε την φωτιά στο

 μάτι της κουζίνας. Αφού αλευρώσουμε τα κεφτεδάκια, τα βάζουμε στο

 τηγάνι και τα αφήνουμε να τηγανιστούν, γυρίζοντάς τα και από τις δύο

 πλευρές, προσέχοντας να μην ξεροψηθούν.

Τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα για σερβίρισμα μετά το ψήσιμο. Σερβίρονται 

με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας απόλαυση! Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο

 βίντεο που ακολουθεί:

Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου