Breaking

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΡΑΝΟΙΑ! Πόλη εκατομμυρίων κατοίκων μπαίνει σε καραντίνα για 1 κρούσμα!

 

Οι αρχές έδωσαν εντολές να τεθεί σε lockdown το Περθ στην Αυστραλία,

αφού φρουρός ασφαλείας που εργαζόταν σε ξενοδοχείο καραντίνας βρέθηκε θετικός στην COVID-19, δίνοντας τέλος στο μεγαλύτερο διάστημα που έχει καταγράψει η χώρα χωρίς κρούσματα κορονοϊού τοπικής μετάδοσης.

Από το σήμερα το βράδυ έως την Παρασκευή, οι κάτοικοι στην πόλη των 2 εκατ. ανθρώπων πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός κι αν μετακινούνται για σοβαρούς επαγγελματικούς λόγους, για λόγους υγείας, για την αγορά απαραίτητων προμηθειών ή για άσκηση, ενώ απαγορεύονται οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας Μαρκ ΜακΓκόουαν.

Η τέταρτη πολυπληθέστερη πόλη της Αυστραλίας δεν είχε καταγράψει κρούσματα κορονοϊού εδώ και 10 μήνες, ενώ μερικές ώρες νωρίτερα η Αυστραλία είχε συμπληρώσει 14 ημέρες χωρίς περιστατικά τοπικής μετάδοσης.

Εστιατόρια, καφέ και κινηματογράφοι θα κλείσουν στο Περθ και τις γύρω περιοχές, ενώ η προγραμματισμένη επιστροφή των μαθητών στα σχολεία από τις καλοκαιρινές διακοπές αναβλήθηκε κατά μία εβδομάδα, αφού έγινε γνωστό ότι ο φρουρός ασφαλείας βρέθηκε αργά χθες θετικός στην Covid-19, δήλωσε ο ΜακΓκόουαν.

Η τεράστια, και σε μεγάλο βαθμό απομονωμένη, πολιτεία ήταν γνωστή στην Αυστραλία για τη σκληρή της απάντηση στην COVID-19, με μέτρα όπως το κλείσιμο των εσωτερικών της συνόρων έως πρόσφατα που επετράπησαν και πάλι οι μετακινήσεις από ορισμένες περιοχές.

“Γνωρίζω ότι για πολλούς κατοίκους της πολιτείας αυτό θα είναι σοκ”, δήλωσε ο ΜακΓκόουαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου. “Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πόσο γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί ο ιός, ούτε την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει”.

Ο φρουρός εργαζόταν σε ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν σε καραντίνα τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων των ιδιαίτερα μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του ιού που συνδέονται με τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Το lockdown επηρέασε τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού στη μεγαλύτερη γεωγραφικά πολιτεία της Αυστραλίας, ενώ από τους υπόλοιπους κατοίκους ζητήθηκε να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Οι αρχές κάλεσαν επίσης τους κατοίκους άλλων πολιτειών να αποφύγουν να μεταβούν στη Δυτική Αυστραλία.

Η Αυστραλία έχει κλείσει τα σύνορά της από τον Μάρτιο για να επιβραδύνει την εξάπλωση του κορονοϊού που έχει μολύνει 29.000 ανθρώπους στη χώρα και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 909.

Οι κυβερνήσεις των πολιτειών της χώρας έκλεισαν τα εσωτερικά σύνορα για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν μακριά τον ιό.

Νωρίτερα σήμερα η Αυστραλία άνοιξε και πάλι την ζώνη ασφαλείας για τις μετακινήσεις, τη λεγόμενη “ταξιδιωτική φούσκα”, με τη Νέα Ζηλανδία, το οποίο σημαίνει ότι οι επισκέπτες από εκεί εξαιρούνται της υποχρεωτικής παραμονής σε ξενοδοχείο καραντίνας για 14 ημέρες, αφού η γειτονική χώρα έχει μηδενικά κρούσματα COVID-19 τοπικής μετάδοσης. Η Νέα Ζηλανδία πάντως κρατά κλειστά τα σύνορά της σε επισκέπτες από την Αυστραλία.

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου