Breaking

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

ΗΠΑ: Μάσκες και το 2022 προβλέπει ο Φάουτσι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021

ΗΠΑ: Μάσκες και το 2022 προβλέπει ο ΦάουτσιΜέχρι και το 2022 ενδέχεται να φορούν μάσκες οι Αμερικανοί, ακόμα κι αν η χώρα χαλαρώσει άλλους περιορισμούς, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι.

Αν και τα ποσοστά ημερήσιων μολύνσεων μειώνονται δραματικά, χιλιάδες Αμερικανοί συνεχίζουν να πεθαίνουν καθημερινά από τον ιό και ένα ποσοστό μικρότερο του 15% του αμερικανικού πληθυσμού έχει εμβολιαστεί εναντίον του. Την ίδια ώρα, η χώρα ετοιμάζεται να ξεπεράσει το φράγμα των 500.000 νεκρών από τη νόσο.

Ο Φάουτσι είπε στο CNN ότι ο απολογισμός αυτός είναι ένα «θλιβερό ιστορικό ορόσημο στην ιστορία της χώρας. Δεν έχουμε βιώσει κάτι τέτοιο για περισσότερα από 100 χρόνια, μετά την πανδημία του 1918. Είναι κάτι που θα παραμείνει στην ιστορία. Για δεκαετίες, ο κόσμος θα μιλάει ακόμη για αυτή τη χρονική στιγμή όπου πέθαναν τόσοι άνθρωποι» τόνισε.

Ο πρώτος νεκρός από τη νόσο στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε πριν από έναν χρόνο, στις 29 Φεβρουαρίου του 2020. Τρεις μήνες μετά, η χώρα ξεπέρασε το όριο των 100.0000 νεκρών. Το όριο των 400.000 θανάτων ξεπεράστηκε τον Ιανουάριο, την παραμονή της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν οι Αμερικανοί θα πρέπει να αναμένουν να φορούν μάσκες τον επόμενο χρόνο, ο Φάουτσι απάντησε: «Νομίζω ότι είναι πιθανόν ότι αυτό θα συμβεί», προσθέτοντας πως εξαρτάται από τα επίπεδα του ιού στις κοινότητες και τις ενδεχόμενες μεταλλάξεις. «Προφανώς, νομίζω ότι θα έχουμε έναν σημαντικό βαθμό κανονικότητας πέραν της τρομερής επιβάρυνσης που όλου μας ζήσαμε τον περασμένο χρόνο» επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου