Breaking

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

«Ο ΤΖΟ (Μπάιντεν) θα ξεκουραστεί για 2 μήνες!» ΧΡΕΗ προέδρου ανέλαβε η Κάμαλα Χάρις στις ΗΠΑ...



Επιβεβαιώνονται οι υποψίες πως ο Τζο Μπάιντεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Έτσι η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ξεκίνησε να επικοινωνεί με ξένους ηγέτες εκ μέρους των ΗΠΑ, χωρίς αυτόν, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ ο Λευκός Οίκος δήλωσε πως δεν θα συναντηθεί με κανέναν για τους επόμενους δύο μήνες.

Η σκιώδης Αμερικανή πρόεδρος Καμάλα Χάρις τη Δευτέρα πραγματοποίησε τη δεύτερη κλήση της με ξένο ηγέτη - μιλώντας με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν μετά από συνομιλία νωρίτερα αυτό το μήνα με τον Πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τρουντό, καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η Χάρις τηλεφώνησε στον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπου «εξέφρασε τη δέσμευσή της για ενίσχυση των διμερών δεσμών».

«Η Αντιπρόεδρος Χάρις και ο Πρόεδρος Μακρόν συμφώνησαν για την ανάγκη στενής διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση του COVID-19, την κλιματική αλλαγή και την υποστήριξη της δημοκρατίας στο εσωτερικό και σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η δήλωση. «Συζήτησαν επίσης πολλές περιφερειακές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, και την ανάγκη αντιμετώπισής τους από κοινού».

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν θα ξεκουραστεί για δύο μήνες και δεν θα συναντήσει κανέναν ξένο ηγέτη.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι απίθανο να συναντηθεί αυτοπροσώπως με κάποιο ξένο ηγέτη για «μερικούς μήνες», δήλωσε την Τρίτη η γραμματέας Τύπου Τζεν Ψάκη. «Θα περάσουν δύο μήνες πριν ο πρόεδρος καλέσει έναν ξένο ηγέτη να συναντηθεί αυτοπροσώπως εδώ στον Λευκό Οίκο», δήλωσε η Ψάκη σε ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου