Breaking

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

85.000 ευρώ σε φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου και όχι στον Ι. Ναό «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Ανδρών όπως κάθε χρόνο, λόγω των μέτρων προστασίας εξαπλώσεως της COVID-19, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021, η προγραμματισμένη ετήσια Εκδήλωση Οικονομικής Ενισχύσεως Φοιτητών-Φοιτητριών «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2021» από την Ι. Μητρόπολη μας. Με την επιβαλλόμενη διακριτικότητα πάντοτε αλλά και με διάχυτη την χαρά και την ικανοποίηση στα βλέμματα όλων ολοκληρώθηκε κι εφέτος, με τη χάρη του Κυρίου, ο θεσμός αυτός, προσθέτοντας ένα ακόμη «λιθαράκι» στην ανακούφιση των εχόντων ανάγκη αδελφών μας, καθώς η παντοειδούς τρόπου βοήθεια των αναξιοπαθούντων, γενικά, αποτελεί την μέγιστη προτεραιότητα του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου, μετά την σωτηρία των ψυχών των ανθρώπων.
Η ημέρα ξεκίνησε με την καθιερωμένη προς τιμήν των Αγίων Αποστόλων και συνεργών του Απ. Παύλου, Ακύλα και Πρισκίλλης, προστατών του θεσμού της συζυγίας, Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου και συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.
Στην προσφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στον προκάτοχο του κυρό Παντελεήμονα, ο οποίος είχε θεσπίσει τις «Προικοδοτήσεις», τον «πρόδρομο» των Υποτροφιών, τονίζοντας ότι εφέτος δόθηκαν παρά τις δυσκολίες των Ι. Ναών εκ των εγκλεισμών, 57 βιβλιάρια των 1.000€ για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες της Ι. Μητροπόλεως μας, ενώ εδόθησαν ακόμα 28.000€ ως υποτροφία σε 9 μεταπτυχιακούς φοιτητές, που φοιτούν στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, παραρτήματος της Ι. Μητροπόλεως μας εν συνόλω δηλαδή 85.000€. Ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Σύλλογο υπό την επωνυμία «Ορθόδοξη Χριστιανική και πολιτιστική Αδελφότητα “Η Αγία Πρίσκιλλα”» και στο έργο που επιτέλεσε καθώς και στην δωρεά των κτιριακών εγκαταστάσεων του Συλλόγου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Πριν την απόλυση στης Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ Αναπαύσεως των κεκοιμημένων μελών του ως άνω Συλλόγου.
Στην Θ. Λειτουργία παραβρέθησαν, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα, Πιστοί που προσήλθαν για να προσευχηθούν και να λάβουν την ευλογία από το χαριτόβρυτο απότμημα του Ι. Λειψάνου του Αγίου Αποστόλου Ακύλα.
Οι Υποτροφίες (με την μορφή τραπεζικών βιβλιαρίων) εδόθησαν στους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της Ι. Μητροπόλεως μας και στην συνέχεια στους Εφημερίους, ώστε να καταλήξουν διακριτικά στα χέρια των νέων σπουδαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου