Breaking

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Blitzkrieg στην Μέση Ανατολή: Βομβαρδισμός 3.000 στόχων σε 24 ώρες! Άσκηση γίγας του Ισραήλ και μήνυμα στον Μπάιντεν…

Σενάριο “κεραυνοβόλου πολέμου” εναντίον της Χεζμπολάχ προσομοίωσε το Ισραήλ σε έκτακτη άσκηση με βομβαρδισμό 3.000 στόχων σε 1 ημέρα τη στιγμή που ο πρέσβης της χώρας μιλούσε για “μονομερή επίθεση στο Ιράν”!

Ανώτατοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι συγκαλούν σήμερα έκτακτη σύσκεψη στην Βόρεια Διοίκηση του Ισραήλ για θέμα “άκρως απόρρητο εθνικής σημασίας” όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ. Στην σύσκεψη θα γίνει αναθεώρηση των πολεμικών σχεδίων εναντίον της Χεζμπολάχ.

Επειδή ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ, Gilad Erdan, είπε πριν λίγο “Δεν θα είμαστε τμήμα μιας διαδικασίας της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ που θέλει να επιστρέψει στην συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά του Ιράν” θεωρούμε πως αυτή η άσκηση μας προϊδεάζει για ένα πρώτο πόλεμο εναντίον της Χεζμπολάχ ώστε να κτυπηθεί αργότερα το Ιράν σε δεύτερη φάση.

Φυσικά, επιβεβαιώνεται το WarNews247 που έγραψε ότι το σενάριο μονομερής ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν είναι πάνω στο τραπέζι.

Το Ισραήλ σε καμία περίπτωση δεν θέλει να έχει δυνατούς Χεζμπολάχ και Ιράν. Οπότε ο ένας στόχος θα εξουδετερωθεί πρώτος.

“Τριαντάφυλλο της Γαλιλαίας”: Το σενάριο της άσκησης του Ισραήλ

3.000 στόχους της Hezbollah κατεστραμμένους σε μία ημέρα. Αυτό ήταν το σενάριο μεγάλης ισραηλινής άσκησης τι στιγμή που οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις IDF τέθηκαν σε πολεμική ετοιμότητα στο Βόρειο Ισραήλ.

H άσκηση με την κωδική ονομασία “Τριαντάφυλλο της Γαλιλαίας” ήταν προγραμματισμένη την επόμενη εβδομάδα. Όμως άλλαξε ξαφνικά το χρονοδιάγραμμα ενώ αναθεωρήθηκαν τα σχέδια της Αεροπορίας για πόλεμο με την Χεζμπολάχ.

Η προσομοίωσε έδειξε σαρωτικά αεροπορικά πλήγματα από την Ισραηλινή Αεροπορία κατά μήκος του Λιβάνου συμπεριλαμβανομένου και προπυργίων της Χεζμπολάχ μέσα στην Βηρυττό!

“Η μεγάλη ισραηλινή άσκηση ξεκίνησε το Σάββατο και προσομοίωνε πόλεμο με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο” ανέφερε ο αρχηγός των ισραηλινών ΕΔ.

“Εκπαιδευτήκαμε σε ένα σενάριο ραγδαίας κλιμάκωσης όπου ένας αντιαεροπορικός πύραυλος καταρρίπτει ένα μαχητικό μας αεροσκάφος.

Από εκείνη τη στιγμή προσομοιώσαμε με τον αεροπορικό μας Στόλο 3.000 πλήγματα σε 24 ώρες εναντίον της Χεζμπολάχ.

Οι πιλότοι μας εκτέλεσαν μανούβρες αποφυγής αντιαεροπορικών συστημάτων ρωσικών και ιρανικών σε Συρία – Λίβανο.

Στη συνέχεια πλήξαμε γέφυρες, υποδομές και πολιτικούς στόχους που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ασκηθήκαμε πάνω σε ένα ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό”.

Μεγάλη πολεμική κινητοποίηση

Για να καταλάβουμε το μέγεθος της ισραηλινής άσκησης, Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι το Ισραήλ είχε βομβαρδίσει συνολικά 5.000 στόχους της Χεζμπολάχ σε ένα μήνα κατά την διάρκεια του πολέμου στο Λίβανο το 2006!

Μιλάμε για χαοτική διαφορά.

“Το Ισραήλ αναμένει πως ολόκληρος ο “ιρανικός άξονας” θα εισέλθει στον πόλεμο” ανέφερε διοικητής του Ισραήλ και πρόσθεσε:

“Γι αυτό ο Στρατός παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις σε απομακρυσμένες περιοχές σε ανατολική Συρία και Ιράκ”.

Έγινε επίσης έλεγχος σε όλο το αντιαεροπορικό μας δίκτυο και την αεράμυνα μας απέναντι σε τυχόν πυραυλικές επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Προσομοιώσαμε επίθεση δεκάδων ρουκετών και πυραύλων που είχαν ως στόχο της αεροπορικές μας βάσεις ενώ καλέσαμε και τις εφεδρείες.

“Η Χεζμπολάχ διατηρεί δυνάμεις στον Νότιο Λίβανο και μπορεί να τις κινητοποιήσει εντός ωρών” ανέφεραν οι Ισραηλινοί.

Επίσης ισραηλινές πηγές ανέφεραν πως το Ισραήλ ετοιμάζεται για μεγάλη κυβερνοεπίθεση από το Ιράν με σκοπό την δηλητηρίαση των αποθεμάτων νερού..

Γι αυτό ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Steinitz, έχει επείγουσα σύσκεψη με τις Αρχές για επικαιροποίηση των σχεδίων Άμυνας του δικτύου υδροδότησης.

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

WarNews247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου