Breaking

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Ανησυχία για την εξαφάνιση του Πάπα Φραγκίσκου λόγω προβλήματος υγείας

Άφαντος ο Πάπας! Φόβοι ότι το πρόβλημα υγείας δεν είναι μια απλή ισχιαλγία!

Εντείνεται η ανησυχία για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, καθώς ο 84χρονος Ποντίφικας ανέβαλε για ακόμα μία φορά τις τελευταίες εβδομάδες τις δημόσιες εμφανίσεις του. Επισήμως το Βατικανό έκανε λόγο για «επίμονη ισχιαλγία», ωστόσο ιταλικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης εγείρουν ερωτήματα μήπως τρέχει κάτι πιο σοβαρό.

Το πρωί της Κυριακής ο Πάπας δεν εμφανίστηκε στο παράθυρο του γραφείου του για να ευλογήσει τους πιστούς στην πλατεία, όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά έκανε την προσευχή μέσα από τη βιβλιοθήκη του Αποστολικού Παλατιού, ενώ δεν έδωσε το «παρών» ούτε το απόγευμα στην κυριακάτικη λειτουργία. Την επόμενη ημέρα αναβλήθηκε η ετήσια ομιλία του στους διπλωμάτες της Αγίας Έδρας και το απόγευμα απουσίασε από τη λειτουργία με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες.

Το Βατικανό απάντησε στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων για την υγεία του Πάπα, λέγοντας ότι ταλαιπωρείται από φλεγμονή του ισχιακού νεύρου, που του προκαλεί πόνο εδώ και καιρό. Ιταλικές και ξένες εφημερίδες αναρωτιούνται μήπως πίσω από τις πρόσφατες απουσίες του Ποντίφικα κρύβεται κάποιο πιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η «Daily Mail» υπενθυμίζει ότι την Πρωτοχρονιά ο Φραγκίσκος, που έχει χάσει μέρος του πνεύμονά του στα 21 του, απουσίασε από δύο λειτουργίες, ενώ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα δύο καρδινάλιοι του στενού του κύκλου βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου