Breaking

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Τι πρέπει να κάνουν και να πουν οι γονείς για να προστατεύσουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αναφέρεται σε ένα άτομο και το περιγράφει, όπως όνομα, ηλικία, κατοικία, επάγγελμα κ.α. Μάθε στο παιδί σου πώς να τα προστατεύει.

Το μήνυμα αυτό στέλνει μέσω Twitter η Ελληνική Αστυνομία και δίνει μια σειρά από συμβουλές για την προστασία των ανηλίκων από το διαδίκτυο:

Ελέγχουμε μαζί με το παιδί τις ρυθμίσεις ασφάλειας και απορρήτου των λογαριασμών του και βεβαιωνόμαστε ότι έχει ενεργοποιήσει την επιλογή διπλού ελέγχου ταυτότητας (two step verification), ενώ οι κωδικοί που χρησιμοποιεί είναι ασφαλείς.

Συζητάμε με τα παιδιά προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε ότι οι φίλοι τους σε κάποιο προφίλ θα πρέπει να είναι μόνο οι φίλοι τους και στην πραγματική ζωή.

Σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να αποδέχονται άγνωστα άτομα, ούτε “φίλους φίλων”.

Συζητάμε με τα παιδιά για τους κινδύνους της έκθεσης των προσωπικών δεδομένων (ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, τηλεφωνικοί αριθμοί, σχολεία κ.λπ.), φωτογραφιών (άσεμνες και μη), ακόμα και mail στις εκάστοτε ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες στο διαδίκτυο.

Τονίζουμε ότι η ενδεχόμενη αποστολή φωτογραφιών σε γνωστό άτομο μια δεδομένη στιγμή μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες μελλοντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου