Breaking

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Γκάγκα: Εκτοξεύτηκαν οι εισαγωγές ασθενών στην Αττική -Ρεκόρ νοσηλευόμενων στο «Σωτηρία»

«Καμπανάκι» από την γνωστή πνευμονολόγο κ. Μίνα Γκάγκα για αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στο Λεκανοπέδιο. Τι λέει για την κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής, αλλά και τα εμβόλια.

Αυξημένος αριθμός εισαγωγών περιπτώσεων Covid, τόσο στις απλές κλίνες όσο και στις ΜΕΘ, παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα νοσοκομεία της Αττικής, επισημαίνει η κ. Μίνα Γκάγκα. Παράλληλα, η πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου Υγείας και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», διαλύει τις όποιες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα  των δόσεων των εμβολίων.

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξή της σήμερα, Κυριακή (07.02.2021) στον ΣΚΑΪ, η κ. Μίνα Γκάγκα αναφέρεται στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, οι οποίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία 24ωρα, τόσο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όσο και στις απλές κλίνες Covid των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου.

Για τα εμβόλια η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία» δήλωσε ότι είναι «απολύτως ασφαλή» και πρόσθεσε ότι «όσοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση έχουν πάρα πολύ μικρή πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό».

Σε ό,τι αφορά, δε, στο «Σωτηρία», η κ. Γκάγκα σημειώνει πως «αυτή τη στιγμή καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας με περισσότερους από 230 νοσηλευόμενους».

 

Σαρηγιάννης: Στο 100% η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική τον Μάρτιο

Την ίδια ώρα, «καμπανάκι» κινδύνου για κορύφωση του 3ου κύματος του κορονοϊού τον Μάιο, γύρω στο Πάσχα, εάν δε ληφθούν περαιτέρω μέτρα, έκρουσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας κι εκείνος στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε σημαντικό ότι ελήφθησαν τα μέτρα προληπτικά κι εκεί που έπρεπε στοχευμένα, καθώς αποτελούν – όπως σημείωσε – ένα πρώτο ανάχωμα στο 3ο κύμα.

«Είναι πολύ σωστή η στρατηγική της γεωγραφικά διαφοροποιημένης λήψης μέτρων, γιατί το επιδημιολογικό φορτίο είναι διαφοροποιημένο ανά περιοχή. Το ζήτημα είναι κατά πόσο θα χρειαστεί θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπισή του», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν τάχθηκε υπέρ της αύξησης της τηλεργασίας στο 70%, προκειμένου να σπάσει η «αλυσίδα» από την πλευρά των ενηλίκων επισημαίνοντας ότι όσο «κρατιόμαστε σε χαμηλό βαθμό διασποράς, τα δημοτικά σχολεία μπορούν να λειτουργούν».

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι αν εμβολιαστεί ένα ποσοστό 20% – 30% του πληθυσμού γρήγορα, θα δημιουργηθεί ένα σημαντικό ανάχωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου