Breaking

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Συνάντηση Π. Νίκα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο

Μακρά συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Την συνάντηση απασχόλησε, μεταξύ άλλων, η λειτουργία του αεροδρομίου Καλαμάτας -στο πλαίσιο της δημιουργίας σε αυτό του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων-, σε συνδυασμό με τη λειτουργία του στρατοπέδου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και του παλιού αεροδρομίου της Τριόδου.

Από την λειτουργία του εν λόγω διεθνούς κέντρου, συμφώνησαν και οι δύο πλευρές, είναι βέβαιο ότι θα προσπορίσει σημαντικά οφέλη η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας -τόσο από οικονομοτεχνολογικής άποψης, όσο και από πλευράς δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Ο υπουργός σημείωσε ότι σύντομα ο υπουργός θα βρεθεί στην Καλαμάτα, προκειμένου να συνομιλήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σχετικά με το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα.

Ακόμα, στην ίδια συνάντηση έγινε αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις τοπικές στρατιωτικές αρχές, με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα να ενημερώνει τον υπουργό σχετικά με την ένταξη αιτημάτων στρατιωτικών μονάδων στο ΕΣΠΑ -αναφερόμενος ειδικότερα στην πίστωση των 5 εκ. ευρώ που αφορά την προμήθεια από την Περιφέρεια βαρέων μηχανημάτων τα οποία θα διατεθούν στο Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) στο Λουτράκι.

Παράλληλα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε και στις προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας με αντικείμενα, αφ’ ενός το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σπάρτης (αρχοντικό Ματάλα) και αφ’ ετέρου την συντήρηση των αναθηματικών μνημείων.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου μετέφερε στον υπουργό ευχαριστίες για την συνεισφορά και τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε διάφορες έκτακτες καταστάσεις που έχουν προκύψει στην Περιφέρεια, ενώ παράλληλα συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το έργο που έχει παράξει μέχρι τώρα σε όλα τα επίπεδα, τόσο αναφορικά σε θέματα εξοπλισμών, όσο γενικότερα στην άμυνα της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου