Breaking

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Βίντεο ντοκουμέντο από Β. Ιράκ: Οι Κούρδοι τρέπουν σε φυγή τους Τούρκους! – Μεγάλο κάζο της Άγκυρας: Ακύρωσε την επιχείρηση!


Μεγάλη νίκη για τους Κούρδους και υποχώρηση των Τούρκων από το Β. Ιράκ: Στις 2 τα ξημερώματα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας που είχε μεταβεί μαζί με τους Α/ΓΕΕΘΑ, ΑΓΕΣ, ΑΓΕΝ, ΑΓΕA στο επιχειρησιακό κέντρο που συντόνιζε την εισβολή, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την διακοπή της επιχείρησης “PENCE-KARTAL 2” η οποία απέτυχε παταγωδώς!

Γιατί απέτυχε η επιχείρηση των Τούρκων στο Β. Ιράκ

Πρώτον, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χ. Ακάρ, παραδέχτηκε πως 13 Τούρκοι που ήταν αιχμάλωτοι του PKK σκοτώθηκαν. Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, οι 12 σκοτώθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι και ο ένας από βασανιστήρια ενώ δέχτηκε αργότερα και μια σφαίρα.

Οι Κούρδοι αναφέρουν πως οι Τούρκοι τους σκότωσαν όταν βομβάρδισαν την φυλακή που κρατούνταν.

Πρόκειται για την επιχείρηση απελευθέρωσης αξιωματούχων της ΜΙΤ  και Τούρκων στρατιωτικών για την οποία μίλησε προχτές το WarNews247. Aυτό φαίνεται και στις εικόνες που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Τούρκοι.

Η δεύτερη εικόνα απεικονίζει φυλακή του PKΚ στο Gara. Οι Τούρκοι προσπαθούσαν να τους απελευθερώσουν επί 5 μέρες. Αυτό είχε υποσχεθεί και ο Ερντογάν στον λαό του “μιλώντας για έκπληξη που έρχεται από το Gara”. 

Επίσης είπε ο Ακάρ ” είχαμε και 6 απώλειες (3 νεκροί, 3 τραυματίες), όλοι τους από την Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων και oι 2 με τον βαθμό του Λοχαγού”.

Oι Κούρδοι αναφέρουν πως οι Τούρκοι είχαν πάνω από 30 απώλειες.

Δεύτερον, μετά την συγκέντρωση μεγάλων δυνάμεων Κούρδων και σιιτικών πολιτοφυλακών στην Σιντζάρ, θα ήταν αυτοκτονία για τους Τούρκους εάν συνέχιζαν!

Συνεπώς ο Ακάρ έμεινε μόνο σε γενικόλογες εκτιμήσεις πως σκοτώθηκαν 48 Κούρδοι, 2 αιχμαλωτίστηκαν. Είπε ακόμη τα γνωστά πως “σχεδίαζαν επιθέσεις στα σύνορα μας” , “είχαμε μια δύσκολη αποστολή να καλύψουμε μια μεγάλη περιοχή”…

Μα γι’ αυτό κινητοποίησε τόσες δυνάμεις;

Υπενθυμίζουμε πως το τουρκικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε στις 02:55 της 10 Φεβρουαρίου 2021 ότι ξεκίνησε η επιχείρηση PENCE-KARTAL 2 των ΤΕΔ με αντικειμενικό σκοπό την εκκαθάριση της ορεινής περιοχής Gara/Siyan του Βορείου Ιράκ από μέλη του ΡΚΚ, σε βάθος 35 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα.

Φυσικά η περιοχή δεν εκκαθαρίστηκε όπως το εννοούν οι Τούρκοι

Ο Α/ΓΕΣ Yasar Guler είπε μόνο ότι οι “τρομοκράτες έχουν βαριές απώλειες και από τώρα και στο εξής δεν θα νοιώθουν άνετα εκεί. Μπορούμε να το κάνουμε κάθε μέρα”.

Οι Κούρδοι αποτρέπουν τουρκική αεροκίνητη ενέργεια

Σε βίντεο που δημοσίευσαν οι Κούρδοι και μπορείτε να παρακολουθήσετε, επιβεβαιώνεται πως οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρασαν “δύσκολες στιγμές” στο βόρειο Ιράκ.

Η πρώτη απόπειρα εισβολής και μεταφοράς δυνάμεων με αεροκίνητη ενέργεια απέτυχε παταγωδώς, έτσι εξηγείται και η ασάφεια στην τουρκική ανακοίνωση που σημείωσε χτες το WarNews247.

Συγκεκριμένα σε βίντεο φαίνονται 7 τουρκικά ελικόπτερα να προσπαθούν να μεταφέρουν ειδικές δυνάμεις στην περιοχή Gare.

Οι Κούρδοι που τους είχαν στήσει ενέδρα τους περίμεναν και απάντησαν με σφοδρά πυρά με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αποχωρήσουν.

Η πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια σημειώθηκε στις 22.20 τοπική ώρα την Παρασκευή.

Δείτε εδώ το βίντεο

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου