Breaking

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Ενημέρωση σχετικά με κρούσματα covid-19 στο Δήμο Νεμέας

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα στο πλαίσιο του 2ου κύματος της πανδημίας , ο Δήμος Νεμέας καταγράφει ως τώρα ελάχιστα κρούσματα θετικά στον covid.

Πίσω από κάθε περιστατικό βρίσκεται άνθρωπος και οικογένειες και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο χρειάζεται διακριτική διαχείριση και σεβασμός στην ανθρώπινη υπόσταση. Οι κινήσεις και οι συμπεριφορές μας πρέπει να είναι προσεγμένες, πάντα μέσα στο πλαίσιο ενεργειών του υγειονομικού πρωτοκόλλου, που ισχύει.

Θέλω να επισημάνω πως όταν κλείνει ένα τμήμα σχολείου λόγω θετικών κρουσμάτων αυτό γίνεται απ’ ευθείας από το Υπουργείο Παιδείας και την Πολιτική Προστασία, χωρίς καμία ειδοποίηση στις Δημοτικές Αρχές.

Ο Δήμος Νεμέας μετά τη γνωστοποίηση δύο περιστατικών, που σχετίζονται με σχολικές μονάδες, άμεσα προέβη στην απολύμανση των χώρων αυτών. Παράλληλα άμεσα θα προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες.

Τις τελευταίες μέρες δημιουργείται ένα κλίμα πανικού,  κυρίως μέσα από το διαδίκτυο, συνωστισμός έξω από καφετέριες, πάρα πολλά παιδιά που κυκλοφορούν μέσα στην πόλη άσκοπα χωρίς προστατευτικές μάσκες και γενικότερα επικρατεί μια αδικαιολόγητη  χαλάρωση των «μέτρων» απ’ όλους μας.

Πρέπει όλοι ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας, τηρώντας τους κανόνες για τη διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας , αφού όπως είναι γνωστό η ΠΡΟΛΗΨΗ σώζει και όχι η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΦΡΟΥΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου