Breaking

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Ολα τα καταστήματα κλειστά μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα- Τα σχολεία ίσως ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου

lockdown

Μία εισήγηση η οποία βρίσκεται στο τραπέζι και μελετάται από την κυβέρνηση προβλέπει αυστηρό λουκέτο μέχρι και τις 25 Απριλίου, καθώς κρούσματα και διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Δηλαδή να είναι όλα τα καταστήματα κλειστά μέχρι και την ημερομηνία αυτή, δηλαδή την Μεγάλη Εβδομάδα.

Στόχος είναι, η καραντίνα αυτή, να μας κρατήσει περισσότερο «μέσα», ώστε να μας οδηγήσει σε πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς περιορισμούς, από τις 26 Απριλίου και η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι μια… κανονική εβδομάδα.

Τα σχολεία ίσως ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου.

Αν όλα πάνε καλά και το επιτρέψουν τα δεδομένα, είναι πιθανή ακόμα και η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, με την εστίαση ωστόσο να παραμένει κλειστή και το άνοιγμά της να μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου.

Εφιαλτικές προβλέψεις

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και 3.900 κρούσματα, με τους διασωληνωμένους να σκαρφαλώνουν στους 750.

Την ίδια ώρα με τις ΜΕΘ γεμάτες, μόνο σήμερα 60 ασθενείς του Covid είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική, με την κυβέρνηση να έχει ήδη έτοιμα τα φύλλα πορείας για επιπλέον 160 γιατρούς που ενδεχομένως να επιστρατευτούν στην Αττική. Ίδιο σχέδιο υπάρχει και για την Αχαΐα.

Με αυτά τα δεδομένα στο τραπέζι, η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλα δύο νοσοκομεία, το Γεννηματάς και το Θριάσιο, για αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με Covid.

Με το τρίτο κύμα να σφυροκοπά τη χώρα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι.

Πηγή: Live News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου