Breaking

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Διαδικτυακή συναυλία για την 25η Μαρτίου 1821 από το δήμο Κορινθίων

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, ο δήμος Κορινθίων, πραγματοποιεί την πρώτη διαδικτυακή συναυλία, ως εναρκτήρια των εκδηλώσεων, που θα ακολουθήσουν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου της Αρχαίας Κορίνθου, δίπλα από τον Αρχαιολογικό χώρο.

Προσαρμοσμένοι στις ανάγκες της εποχής, λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση θα παρουσιαστεί την 25η Μαρτίου 2021, στις 2.30 το μεσημέρι στο Facebook του Δήμου Κορινθίων, στο youtube του VisitCorinth_official, και στο Super Tv Πελοπόννησος.

Στη εκδήλωση θα παρουσιαστούν δύο μεγάλες μουσικές σχολές που ύμνησαν της μέρες της επαναστάσεως του 1821 και αποτέλεσαν σταθμό πολιτιστικής κληρονομιάς για το έθνος μας.

Η δημοτική και η κλασική μουσική της όπερας και του κλασικού τραγουδιού, συναντιούνται μέσα από κείμενα και περιγραφές, δια στόματος αφηγητή.

Ένα συνδυασμός μουσικής και λόγου, ιστορικής μνήμης, αλλά και ανάτασης ψυχής που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη αυτές της μέρες.

΄΄Η Κόρινθος με τα Δερβενάκια ,τον Νικηταρά και τόσες ακόμα ιστορικές αναφορές δεν θα μπορούσε να μην διεκδικεί δυναμική παρουσία στις δράσεις και στις εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την Ελληνική Επανάσταση ως κορυφαίο ιστορικό γεγονός με διεθνή διάσταση΄, αναφέρει ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και καλεί τους Κορίνθιους να παρακολουθήσουν την εναρκτήρια εκδήλωση, η οποία όπως λέει είναι μόνο η αρχή.

‘’Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δοκιμασία του κορονοϊου θα δώσει την θέση της στην επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτή η κανονικότητα θα μας βρει έτοιμους και με προτάσεις που αρμόζουν στο ιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης και παράλληλα μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε για την πόλη μας ένα διαφορετικό πολιτιστικό αποτύπωμα ’’, υπογράμμισε ο δήμαρχος.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Λυρική τραγουδίστρια: Άννα Στυλιανάκη
Αφηγητές – ηθοποιοί: Θεοδώρα Σιάγκου, Θανάσης Κουρλαμπάς
Επιμέλεια κειμένων και πρωτότυπα κείμενα: Όλγα Καραγιώργου
Συνοδεύει Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου
Μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση μουσικών έργων: Θεόδωρος Λεμπέσης

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Παραδοσιακή μουσική από τον Παναγιώτης Λάλεζας
https://www.facebook.com/korinthiondimos/videos/1049902142201792/?notif_id=1616568845672792&notif_t=video_processed&ref=notif

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου