Breaking

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ – Ο 79ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ COVID! ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΜΕΘ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου ενός 79χρονου ηλικιωμένου στην Πιερία που καταχωρήθηκε ως «νεκρός λόγω κορωνοϊού», αλλά η κόρη του αμφισβητεί την ληξιαρχική πράξη θανάτου. Όλα ξεκίνησαν από σχετική μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια του θανόντος υποστηρίζοντας εξαρχής πως ο θάνατος επήλθε λόγω ιατρικής αμέλειας. Έτσι, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν στην εκταφή του 79χρονου άνδρα.

Στη μήνυση, που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας του 79χρονου άνδρα, στις 19 Φεβρουαρίου του 2021, υπεβλήθη παράλληλα το αίτημα για την εκταφή προκειμένου να προχωρήσουν στη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής και ιστολογικών εξετάσεων ώστε να διαγνωσθεί η ακριβής αιτία του θανάτου. Πράγματι οι αρμόδιες αρχές έδωσαν την απαραίτητη εντολή αφού, όπως αναφέρεται τρεις ημέρες μετά τον θάνατο νεκροποιείται ο ιός, οπότε κρίθηκε ασφαλής η διενέργεια.

Οι δηλώσεις της ιατροδικαστού

Η ιατροδικαστής Κατερίνα Αποστολίδου σε δηλώσεις της στο «Μακελειό» τόνισε πως ο θανών εμφανίζει τραύμα στην τραχεία και ανεξήγητες εκχυμώσεις στον αριστερό οφθαλμό, λόγω κακώσεων, ωστόσο υπογραμμίζει ότι για να καταλήξουμε «και με τη βούλα» στην αμέλεια θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, τα οποία μπορεί να κάνουν μέχρι και τρεις μήνες.

«Όταν έγινε η διασωλήνωση τραυματίστηκε η τραχεία, από εκεί επιδεινώθηκε η κατάστασή του, νοσηλεύτηκε 10 μέρες έκανε υποδόριο εμφύσημα, κάτι  που επιβεβαιώνει ότι είχαμε διάτρηση της τραχείας, αλλά δεν μπόρεσε να ανακάμψει εξαιτίας αυτού. Επιβεβαιώνεται ο φόβος των συγγενών -και όλη η κλινική του εικόνα αυτό δείχνει- ότι μπήκε με Covid19 στο Νοσοκομείο Κατερίνης, κανονικά με οξυγόνο σε θάλαμο, κάποια στιγμή του είπαν να διασωληνωθεί, ο ίδιος  είχε πλήρη διαύγεια και αρνούνταν. Έφυγε μέσα σε δέκα μέρες. Ο δεν μπορούσε να σταθεροποιηθεί και είχε πολλά προβλήματα. Επίσης φαίνεται μία εκχύμωση στον αριστερό οφθαλμό ενώ δεν ήταν τραυματισμένος όταν μπήκε στο νοσοκομείο, άρα μπορεί να προήρθε από κάποια κάκωση», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Αποστολίδου.

 

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς αναφέρει: «Στο απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης θανάτου αναφέρεται ως αιτία θανάτου ”καρδιακή κατάρριψη, ανεπάρκεια πολλών οργάνων, σηπτική καταπληξία, λοίμωξη COVID, στεφανιαία νόσος, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση”. Αναφέρονται λοιπόν  όλες οι παθήσεις εκτός από αυτή την οποία πέθανε, δηλαδή τον τραυματισμό της τραχείας κατά την διασωλήνωση του ασθενούς. Αυτή ήταν η αιτία που τον οδήγησε στον θάνατο και όχι ο covid19. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο φύλλο νοσηλείας της 9/2/2021 γράφεται ότι κατά την διασωλήνωση παρουσίασε τεταμένο υποδόριο εμφύσημα, έγινε εκτίμηση από χειρουργό και ο θανών  παρουσίασε σοβαρή υποξυγοναιμία και αιμοδυναμική αστάθεια. Μετά από αυτό αναφέρουν ότι έγινε ενημέρωση των συγγενών για  την κρισιμότητα της κατάστασης και της σχεδόν μοιραίας κατάληξης του. Όλα αυτά μετά την διασωλήνωση. Το σώμα του θανόντος πρήστηκε από αέρα λόγω του υποδόριου εμφυσήματος το οποίο προκλήθηκε από την τρώση του αναπνευστικού. Το πρήξιμο του σώματος ήταν τέτοιο που όπως γράφουν  ίδιοι γιατροί τοποθέτησαν ποσότητα βελονών στο δέρμα για να αποβληθεί ο αέρας. Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας επιβεβαίωσε τα ανωτέρω τα οποία προκύπτουν άλλωστε και από μία απλή ανάγνωση του ιατρικού φακέλου. Ο μύθος, ότι όποιος πεθαίνει από covid19  δεν υποβάλλεται σε νεκροψία-νεκροτομή κατέρρευσε. Τα ερωτήματα είναι πολλά… όπως και ο μώλωπας στο αριστερό μάτι του θανόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου