Breaking

Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021

Η “ΔΡΑΣΗ” ΤΟΥ ΛΙΓΝΑΔΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΕΒΑΖΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ – ΝΕΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: “Ο “ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ” ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΛΙΓΝΑΔΗ”

λιγναδης ωραια κοντινη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι αθώος, αλλά καθημερινά νέες καταγγελίες και ιστορίες από την πλούσια -κατά πως φαίνεται- δράση του κατηγορούμενου για παιδεραστία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο γνώστος Κύπριος ηθοποιός Αντρέας Φυλακτού μίλησε δημόσια για την καταγγελία που υπέβαλε ενώπιον του Ειδικού Κλίμακίου του Αρχηγείου Αστυνομίας στην εκπομπή “Με Αγάπη Χριστιάνα” και κάλεσε τους συναδέλφους του, να απευθυνθούν στις Αρχές για παρόμοια περιστατικά ώστε να γίνουν “ριζικές αλλαγές”.

“Το πρόβλημα δεν είναι ο χώρος της τηλεόρασης ή του θεάτρου, το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι. Είμαι δέκα χρόνια σε αυτό τον χώρο και έχω συνεργαστεί με πολύ όμορφους ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν. Υπάρχουν όμως και αυτοί που καπηλεύονται την όποια θέση εξουσίας τους έχει δοθεί και κάποιες φορές αυτή η θέση τους έχει δοθεί παράτυπα ή παράνομα” είπε αρχικά ο Αντρέας Φυλακτού, ο οποίος ανέφερε ότι αφορμή για τη μαρτυρία του ήταν η εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα.

“Από εκείνη την ημέρα και μετά, πέραν από το ότι επανέρχονταν οι μνήμες και έχασα τον ύπνο μου, είπα: “Αντρέα ναι, τώρα είναι η ώρα και εσύ να μιλήσεις” γιατί δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίζουν το έργο τους με νέους φέρελπις, σπουδασμένους και μη ηθοποιούς γιατί τα άτομα που στοχεύουν είναι νέοι και έχουν όνειρα και θέλουν να μπουν σε έναν χώρο”.

Ο κύριος Φυλακτού αναφέρθηκε σε περιστατικό κατά τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική τέχνη, όταν καλέστηκε για ακρόαση στον προσωπικό χώρο Έλληνα σκηνοθέτη που βρισκόταν στην Κύπρο για επαγγελματική συνεργασία, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται όπως λέει στον καλλιτεχνικό χώρο.

“Ξέρεις θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό. Και αφού σε δω γυμνό να σου βάλω κάποιες συνθήκες τις οποίες πρέπει να διεκπαιρεώσεις όντας γυμνός. Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα. Όταν το μοιράστηκα αυτό το περιστατικό με συναδέλφους υπήρξε περίπτωση που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο”.

Ο ηθοποιός αναφέρεται στον ρόλο προσώπου που λειτουργούσε ως “διαμεσολαβητής” και τον οποίο χαρακτηρίζει επίσης ως θύτη,  πράγμα που διαπιστώθηκε στις συζητήσεις μεταξύ των επηρεαζόμενων ηθοποιών.

“Έστειλε συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται. Είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει εμένα σε άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα άτομα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, εγώ όμως αρνήθηκα. Στον άνθρωπο που προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό μου χώρο“.

Ο Αντρέας Φυλακτού υποστηρίζει ότι μετά την άρνηση του να πάει στο δωμάτιο του Δημήτρη Λιγνάδη, είχε σοβαρές επιπτώσεις στον επαγγελματικό τομέα.  “Υποτίμηση, λασπολογία, κλείσιμο πόρτων”.

Ο κύριος Φυλακτού εκανε λόγο για συγκάλυψη “από πιο πάνω” στην θέληση των ίδιου να μιλήσει αναφορικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε ο άνθρωπος που περιγράφεται ως “διαμεσολαβητής”: “Όταν κάνεις κάποια δειλά βήματα να εκφραστείς και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης του συγκεκριμένου ατόμου από πιο πανω, τότε που να απευθυνθεί; Ήθελα (να μιλήσω) αλλά από την στιγμή που για το συγκεκριμένο άτομο υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποιήση ανηλίκων και υπήρχαν καταγγελίες για το πως απέκτησε την εξουσία που απέκτησε, που να πάω εγώ ένας μιτσής που μόλις μπήκε στον χώρο; Να καταγγείλω τι; Σε ποιον που να μην φοβάμαι ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που καλύπτουν, που γνωρίζουν για αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον καλύπτουν. Και πιθανόν ακόμη και σήμερα για το συγκεκριμένο άτομο, με πιθανή κάλυψη ξανά, να έχει επαφή με ανήλικα άτομα που θέλουν να μπουν στον χώρο του θεάτρου”.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου