Breaking

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Όργιο φημών στη Τουρκία: ”Ο Οτσαλάν είναι νεκρός!”

‘Βράζουν” οι Κούρδοι

Eξελίξεις φαίνεται πως θα έχουμε στη Τουρκία, καθώς εδώ και μέρες, κυκλοφορεί κυρίως στα social media η πληροφορία, πως ο ηγέτης των Κούρδων, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, είναι νεκρός!

Καταλαβαίνουμε όλοι πως εάν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε αυτόματα θα πυροδοτήσει ”κύμα” αντιδράσεων εντός Τουρκίας, με το καθεστώς να απειλείται με κατάρρευση.

Οι Κούρδοι θα ξεκινήσουν αμέσως τα αντίποινα, με επιθέσεις και εκτελέσεις.

Σύμφωνα με τοδημοσίευμα, ”οι δικηγόροι του απαιτούν επαφή με τον φυλακισμένο αρχηγό του PKK, μετά τις φήμες περί θανάτου του. Οι δικηγόροι σημείωσαν ότι την τελευταία φορά που τους επιτράπηκε να επισκεφθούν τον Οτσαλάν, ήταν τον Αύγουστο του 2019.”

”Δεν γνωρίζουμε τις πηγές αυτών των ισχυρισμών [για τον θάνατο του Οτσαλάν] που παρουσιάζονται κατά καιρούς.”

Ο αδελφός του Κούρδου ηγέτη, Μεχμέτ Οτσαλάν, σχολίασε επίσης τις φήμες. λέγοντας ότι ανησυχεί και ότι οι Αρχές δεν τον έχουν ακόμη ενημερώσει για την υγεία του ηγέτη του ΡΚΚ. Είπε ότι την τελευταία φορά που του επιτράπηκε να δει τον αδερφό του στο νησ Ιμραλί, ήταν στις 3 Μαρτίου 2020.”

”Ανησυχούμε. Το κράτος είναι υπεύθυνο για αυτό. Πρέπει οι αξιωματούχοι να μας ενημερώσουν. Δεν μας έχουν πει τίποτα ακόμη. Έχουν απαγορεύσει τα πάντα. Πρέπει να ενημερωθούμε. Είναι κάπου στη μέση της θάλασσας και δεν μπορούμε να ακούσουμε τίποτα από αυτόν. Υποβάλλουμε συνεχώς αιτήσεις μέσω των δικηγόρων μας για να επικοινωνήσουμε μαζί του, αλλά δεν λαμβάνουμε απάντηση”, δήλωσε ο αδερφός του.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου