Breaking

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Φετουλάχ Γκιουλέν: “Η Ελλάδα για μας είναι πολύ σημαντική” – Το σαφέστατο μήνυμα του ορκισμένου εχθρού του Ερντογάν για κατάκτηση της Ελλάδας(ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΚΙΟΥΕΝ

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η διευθύντρια των εκδόσεων Παπαζήση, Κατερίνα Μάρκου, για την έκδοση του βιβλίου σχετικά με τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με την κυρία Μάρκου, οι εκδόσεις Παπαζήση είναι στοχοπροσηλωμένες στο πανεπιστημιακό και πολιτικό βιβλίο. Επόμενο είναι να αναλάβει και την έκδοση του βιβλίου για τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το βιβλίο, όπως είπε η κυρία Μάρκου, δεν γράφτηκε από τον ίδιο, αλλά από έναν ληθουρανό πάστορα καθηγητή πανεπιστημίου, με αντικείμενο την ιστορία του χριστιανισμού.

Δεν πρόκειται για αγιογραφία, αλλά μιλάει για τον ιεροκήρυκα, τα θετικά και τα αρνητικά του, είπε η κυρία Μάρκου.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, θα προβληθούν δηλώσεις του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η κυρία Μάρκου μίλησε για το περιεχόμενο του βιβλίου, αλλά και των δηλώσεών του.

«Η Ελλάδα για εμάς είναι πολύ σημαντική. Τα δύο έθνη για μια περίοδο θεωρούνταν αδέλφια. Κάποιοι ακολουθώντας λάθος τακτικές και στρατηγικές μας χώρισαν από φίλους και συνοδοιπόρους. Ίσως μια μέρα αυτοί οι άνθρωποι να συγκεντρωθούν πάλι όλοι μαζί. Αν όμως αυτή η σύμπραξη μπορέσει να γίνει έστω και με τέτοιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί με εκτίμηση” δηλώνει ο Αμπντουλάχ Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν αναφέρει μεταξύ άλλων “Δεν θέλω να υποστηρίξω καμία πλευρά για οποιονδήποτε λόγο. Είτε κάποιος είναι αθώος είτε αδικημένος αυτοί τότε είναι δυνατόν να συνυπάρξουν στον ίδιο χώρο. Αυτό διδάσκει άλλωστε ο ουμανισμός. Όσο δύσκολο και αν φαίνεται είναι αναπόφευκτο να γίνει. Μπορεί μια χώρα να δείχνει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας ευθύνης. Ωστόσο νομίζω ότι μόλις γίνει ξεκάθαρο δεν θα υπάρξουν διαφωνίες. Στην Τουρκία και στη Συρία και σε πολλές άλλες χώρες υπάρχουν άνθρωποι που όταν σκέφτονται μια άλλη χώρα, η πρώτη που έρχεται στο νου τους είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα έδειξε γενναιότητα. Έδειξε ότι είναι μια χώρα αδερφός. Και εμείς λογω της αδελφοσύνης αυτής, τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση. Έτσι θα γραφτεί στις ένδοξες σελίδες της ιστορίας με φανταχτερό χρυσό και ασήμι. Είναι μια συμπεριφορά η οποία υπόσχεται ενότητα και ομόνοια για το μέλλον μας”.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου