Breaking

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΗΠΑ: Εφαρμογή ως ψηφιακό εισιτήριο για εκδηλώσεις – Δείχνει τα τεστ και τον εμβολιασμό του χρήστη

Μια «νέα κανονικότητα» ανακοίνωσε την Τρίτη (02/03) η Πολιτεία της Νέας Υόρκης καθώς δοκιμάζει μια εφαρμογή με την ονομασία Excelsior Pass, που δείχνει τον εμβολιασμό και τα τεστ του καθενός για τη νόσο COVID-19 και μπορεί να λειτουργεί ως ψηφιακό εισιτήριο σε πολλές εκδηλώσεις.

Η Νέα Υόρκη λάνσαρε ένα νέο πρόγραμμα «διαβατηρίου» για τη νόσο COVID-19 σε μεγάλους χώρους εκδηλώσεων, με τους θεατές να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του κράτους ειδάλλως του απαγορεύεται η είσοδος.

Συγκεκριμένα, το Excelsior Pass δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά στο Madison Square Garden, την Τρίτη (02/03) κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού των New York Rangers, λειτουργώντας σαν ένα εισιτήριο μέσω κινητού τηλεφώνου που αναφέρει το εμβόλιο και την κατάσταση των τεστ των συμμετεχόντων.

Παρότι το ντεμπούτο της εφαρμογής έγινε στο Barclays Center στα τέλη του περασμένου μήνα, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο αποκάλυψε το πρότζεκτ μέσω ανακοίνωσης, την Τρίτη (02/03), επιμένοντας ότι τα δεδομένα στο κρατούνται «εντελώς εμπιστευτικά».

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε:

«Το Excelsior Pass θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη λήψη πληροφοριών σε χώρους και εγκαταστάσεις με ασφαλή και απλοποιημένο τρόπο, επιτρέποντάς μας να παρακολουθούμε γρήγορα την επανέναρξη αυτών των επιχειρήσεων και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη μιας νέας κανονικότητας».

Εντούτοις, επέμεινε πως -προσώρας- η συμμετοχή στο εν λόγω πρότζεκτ «είναι εθελοντική».

Ως εναλλακτική λύση στην εφαρμογή για κινητά, οι κάτοικοι μπορούν επίσης να παρουσιάσουν μια έντυπη έκδοση της κάρτας τους για να αποκτήσουν είσοδο σε εκδηλώσεις, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR που συνδέεται με τις πληροφορίες υγείας τους.

Ο κωδικός δεν διαβιβάζει ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα σε χώρους εκδηλώσεων, αλλά απλώς ειδοποιεί όταν η ψηφιακή κάρτα δεν είναι έγκυρη και παρότι έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε δύο τοποθεσίες έως τώρα, η κυβέρνηση της Πολιτείας ελπίζει να επεκτείνει το πρόγραμμα περαιτέρω μετά τη δοκιμαστική περίοδο.

Πάντως, μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, για πρόσβαση σε εγκαταστάσεις με πάνω από 100.000 θεατές απαιτείτο είτε αρνητικό τεστ έως και 72 ώρες πριν από την εκδήλωση είτε βεβαίωση για πλήρη εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19.

Μάλιστα, οι οδηγίες αναγκάζουν, επίσης, τους διοργανωτές να «συλλέγουν στοιχεία επικοινωνίας από όλους εκείνους που παρευρίσκονται για να βοηθήσουν κατά την ενημέρωση και την ιχνηλάτηση των επαφών», αν και αυτό γίνεται ξεχωριστά πλέον μέσω του νέου Excelsior Pass.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ισραήλ κυκλοφορούν τα λεγόμενα «βραχιολάκια ελευθερίας» μέσω των οποίων εντοπίζονται οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα και επιβάλλεται υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων.

Η Ε.Ε. εξετάζει, από την πλευρά της, ένα ψηφιακό «διαβατήριο εμβολίων» για τον οργανισμό, με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να προειδοποιεί ότι εάν τα κράτη-μέλη δεν βιαστούν, τότε οι μεγάλοι τεχνολογικοί κολοσσοί θα μπορούσαν να τα ξεπεράσουν.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου