Breaking

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Αρκαδία: Καταρρέει το ιστορικό Μοναστήρι του Αγ. Νικολάου στις Καλτεζές

Το Ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στις Καλτεζές Αρκαδίας, που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία, υπέστη σοβαρότατες ζημιές, μετά από κατάρρευση τμήματος πτέρυγας του κτιρίου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος επισκέφθηκε το χώρο της Ιεράς Μονής διαπίστωσε τις ζημιές και από εκεί απηύθυνε έκκληση για να συνδράμουν οι χριστιανοί ώστε να ανακαινισθεί το Μοναστήρι.

Ο Σεβασμιώτατος θύμισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε το Μοναστήρι στους Αγώνες για την Ελευθερία, το χαρακτήρισε «φάτνη και λίκνο της Νεότερης Ελλάδος», αφού εκεί έλαβε χώρα το Βουλευτήριο της Πελοποννησιακής Γερουσία στις 26 Μαΐου 1821.

Είναι λυπηρό, το Μοναστήρι που άντεξε 200 χρόνια και φέτος που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από το 1821 να παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

Τον περασμένο Οκτώβριο όταν κοιμήθηκε η Ηγουμένη , σήμανε και το τέλος της μοναστικής εποχής για το ιστορικό μοναστήρι της Αρκαδίας και από τότε παραμένει κλειστό, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Πέγκη Μπρούσαλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου