Breaking

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021

Με ψυχολογία ήττας οι Τούρκοι: Πολιτική “σφαγή” στο τουρκικό Κοινοβούλιο – Κυκλοφορούσαν με χάρτες διαμελισμού της χώρας τους! (εικόνες, βίντεο)

Ψυχολογία ήττας, φόβου και έντονης ανησυχίας για το μέλλον διακατέχει τους Τούρκους μετά την αποκάλυψη του αναμνηστικού γραμματοσήμου που δείχνει διαμελισμένη την Τουρκία και δόθηκε στον Πάπα Φραγκίσκο ως αναμνηστικό δώρο.

Ο αιώνιος φόβος της Τουρκίας αναζωπυρώθηκε.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς, τον κακό χαμό που έγινε χτες μέσα στο τουρκικό Κοινοβούλιο που βγήκαν οι χάρτες διαμελισμού της Τουρκίας με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων να εξαπολύουν σφοδρά πυρά ο ένας εναντίον του άλλου για την γεωπολιτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Oι Τούρκοι δεν πιστεύουν τις δικαιολογίες των κούρδων του Ιράκ καθώς όπως αναφέρουν “στο γραμματόσημο απεικονίζεται ο ίδιος χάρτης του πατέρα του σημερινού προέδρου Massoud Barzani, Molla Mustafa Barzani,το 1947. Πρόκειται για ιστορικό κειμήλιο και όχι για απλή σύμπτωση”.

Εδώ ο χάρτης του 1947

Οι εικόνες και τα βίντεο είναι αποκαλυπτικά της ψυχολογίας των Τούρκων.

Επιπλέον όλα αυτά αποδεικνύουν πως ότι ανέφεραν χτες οι Τούρκοι για θρησκευτικό πόλεμο εναντίον Βατικανού-Ελλάδας-Ισραήλ, τα πιστεύουν στο 100% και το δείχνουν.

Διαβάστε επίσης:

Άγρια επίθεση Τουρκίας εναντίον Βατικανού-Ισραήλ-Ελλάδας με βαρύτατους χαρακτηρισμούς: “Επιδιώκετε τον διαμελισμό μας και δημιουργία του “Μεγάλου Ισραήλ”

 

Τί συνέβη

Η διπλωματία της Τουρκίας απαίτησε χθες Τετάρτη όπως αποκάλυψε πρώτο το WarNews247, οι ιρακινές κουρδικές αρχές να εξηγηθούν, μετά την έκδοση αναμνηστικού γραμματοσήμου στο οποίο μέρος της ανατολικής Τουρκίας περιλαμβάνεται στον χάρτη του Κουρδιστάν.

«Αναμένουμε κατεπείγουσα και ξεκάθαρη δήλωση των αρχών της της κυβέρνησης της περιφέρειας του Κουρδιστάν που θα διορθώσει αμέσως αυτό το βαρύ σφάλμα», ανέφερε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Στο αναμνηστικό γραμματόσημο, που τύπωσε η κυβέρνηση της ημιαυτόνομης περιφέρειας στην Αρμπίλ ενόψει της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου το Σαββατοκύριακο, εικονίζονται η μορφή του προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κι ένας χάρτης του Κουρδιστάν που συμπεριλαμβάνει πολλές τουρκικές πόλεις με κατά πλειονότητα κουρδικό πληθυσμό.

Η οικογένεια Μπαρζάνι προώθησε επίσης προσωπικά τα γραμματόσημα στον Πάπα Φραγκίσκο.

Ωστόσο, από έγινε γνωστό, η φιγούρα του Πάπα Φραγκίσκου στα γραμματόσημα είχαν φόντο το Κουρδιστάν που περιλάμβανε πολλές ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκία, είχε, δηλαδή, το λεγόμενο «Μεγάλο Κουρδιστάν» [ ‘Büyük Kürdistan’].

 

Ο χάρτης αυτός επιβεβαιώνει «μη ρεαλιστικούς πόθους» σε βάρος «της εδαφικής ακεραιότητας κρατών που γειτονεύουν με το Ιράκ», υπογράμμισε στο δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική διπλωματία, θυμίζοντας τα «απογοητευτικά αποτελέσματα» προηγούμενων εγχειρημάτων της ιρακινής κουρδικής μειονότητας να αποκτήσει ανεξαρτησία.

Η απόπειρα τoυ Ερμπίλ το ιρακινό Κουρδιστάν να μετατραπεί σε ανεξάρτητο κράτος το 2017 προκάλεσε την οργή τόσο της Άγκυρας, όσο και της Βαγδάτης.

Η Ακσενέρ με τον χάρτη διαμελισμού ανά χείρας

Η γνωστή “Λύκαινα” η Μεράλ Ακσενέρ κράδαινε τον χάρτη και το γραμματόσημο διαμελισμού της Τουρκίας μέσα στο τουρκικό Κοινοβούλιο!

Όταν πήρε τον λόγο, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Πάπα, στην κυβέρνηση του Ιράκ, στον Μπαρζανί, στον Ερντογάν.

“Σύμφωνα με τον Μπαρζανί η ανατολική και νοτιοανατολική Ανατολία είναι Κουρδιστάν.

Που είναι αυτός ο χάρτης και γιατί τον τύπωσαν. Δείτε λίγο την εικόνα και τι δείχνει.

Δείτε το κεφάλι του Πάπα που βρίσκεται πάνω στο γραμματόσημο.

Ο Ερντογάν δεν μας είχε πει ότι ο Μπαρζανί είχε συμφωνήσει ότι δεν υπάρχει θέμα Κουρδιστάν;

Aυτό δεν έλεγε ο Ερντογάν προεκλογικά; 

Ότι το Ιράκ είναι Κουρδιστάν και αν δεν τους αρέσει να φύγουν απλά από εκεί;

Δυστυχώς θέλουν την ανατολική και νοτιοανατολική Ανατολία, το Ντιγιαρμπακίρ.

Σύμφωνα με τον Μπαρζανί που είχε σηκώσει την κουρδική σημαία, τα μισά εδάφη του “Εθνικού μας Όρκου” είναι… Κουρδιστάν!

Μπαχτσελί: Κανείς δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο στον χάρτη

Ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Τουρκίας MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είπε σχετικά:

“Κανείς δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο δείχνοντας τον χάρτη του Κουρδιστάν και να μας λένε ότι τυπώθηκε για χάρη του Πάπα που επισκέφτηκε το βόρειο Ιράκ.

Αυτός ο τρομερός χάρτης βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας.

Πρόκειται για ένα απαίσιο παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι εμείς θα τους το χαλάσουμε”.

Δείτε εικόνες από του τουρκικό Κοινοβούλιο

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

Ελληνοτουρκικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου