Breaking

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Νικολάου για Κουφοντίνα: Δεν μπορεί κανένας κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του

 

 

Για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και την επίθεση που δέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής μίλησε η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

«Δεν μπορούν να μαζέψουν στελέχη τους που υποστηρίζουν ξεκάθαρα την τρομοκρατική δράση της 17Ν. Ο κ. Τσίπρας δεν άκουσα να πει κουβέντα για τον Κουφοντίνα» είπε κάνοντας λόγο για πανικό.



 

Όπως είπε στη συνέχεια στην περίπτωση του Κουφοντίνα ο νόμος έχει τηρηθεί πιστά 100%.

Εξήγησε ότι το αίτημα του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού είναι παράνομο να ικανοποιηθεί και απαντώντας στο ερώτημα γιατί άλλοι καταδικασμένοι για τρομοκρατία εκτίουν τις ποινές τους εκεί, είπε ότι περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι για ειδεχθή εγκλήματα έχουν φύγει τον τελευταίο καιρό από εκεί και μόλις το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες θα φύγουν και οι υπόλοιποι με βάση τον ισχύοντα νόμο.

«Ζητάτε από την κυβέρνηση να παρανομήσει. Δεν μπορεί κανένας κρατούμενος να επιλέγει τη φυλακή του. Είναι αποκλειστικό δικαίωμα της Πολιτείας πού θα κρατηθεί» είπε κατηγορηματικά η Σοφία Νικολάου.

Η κ. Νικολάου είπε ότι η παρακολούθησή του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι 24ωρη. «Θα γίνει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να σωθεί η ζωή του. Εκβιάζει την Πολιτεία να του κανει το χατίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θέλει κανείς να πεθάνει ο Κουφοντίνας, η ζωή είναι στα χέρια του και ο μόνος δρόμος που έχει είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη» τόνισε.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου