Breaking

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Πιτίνο: "Μιλήσαμε με τον Σπανούλη, θέλω να ηγηθεί της Εθνικής"


Ο Ρικ Πιτίνο πανηγυρίζει την επιτυχία του Αϊόνα

Την επιθυμία του να δει τον Βασίλη Σπανούλη στην εθνική ομάδα, στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο προπονητής της Ελλάδας, Ρικ Πιτίνο (VIDEOS).

Λίγες εβδομάδες πριν από την άφιξή του στην Ελλάδα, στις αρχές Μαΐου, ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στην εκπομπή "Τζάμπολ" της ΕΡΤ για την Εθνική Ελλάδας, για τους συνεργάτες του και για τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο εξήγησε για ακόμα μία φορά ότι θέλει μαζί του στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά. Ο Αμερικανός τεχνικός αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι στενοχωρήθηκε από την αποχώρηση του Γιώργου Βόβορα, ενώ ευχήθηκε καλή τύχη στον Όντεντ Κάτας

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο:

"Υπολογίζω να είμαι ο προπονητής, έχω βρει τους τέσσερις συνεργάτες μου. Η ΕΟΚ θα τους ανακοινώσει σύντομα. Όλοι μας ανυπομονούμε. Υπολογίζω να είμαι στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου για να δω παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, της Μακάμπι και της Μπαρτσελόνα. Θέλω μια έμπειρη ομάδα. Μπορεί να μην έχουμε NBAers, αλλά έχουμε εμπειρία και αυτό έχει σημασία. Ελπίζω να έχουμε μια σπουδαία ομάδα για να εκπροσωπήσουμε την χώρα και να στοχεύσουμε στον θρίαμβο.

Έστειλα μηνύματα στον Σπανούλη πριν από έναν μήνα, του ζήτησα να είναι ο αρχηγός της ομάδας. Τον σέβομαι γιατί εκτός από τις δυνατότητές του αγαπάει το παιχνίδι. Είναι ένας σπέσιαλ ηγέτης, εννοείται πως τον θέλω μαζί μας στην εθνική ομάδα. Μου απάντησε, έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Ξέρει πόσο τον σέβομαι. Πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση. Αν θέλει να ηγηθεί, δεν υπάρχει μεγαλύτερος οπαδός του από εμένα.

Εχω δει κάποια ματς του Παναθηναϊκού στο κινητό μου. Είδα τον Παπαπέτρου, τον Μήτογλου, όλα τα παιδιά. Ήμουν χαρούμενος που ήταν σε καλή κατάσταση γιατί είναι και μέλη της Εθνικής, αγαπούν την Ελλάδα και την χώρα. Ήμουν πολύ απογοητευμένος από την αποχώρηση του Βόβορα, ελπίζω ο νέος κόουτς να έχει καλή τύχη. Στη Λιμόζ θα έχω ρόλο συμβούλου, θα αξιολογώ τον οργανισμό, δεν θα είμαι εκ των ιδιοκτητών. Αν με ρωτούσες ποια ομάδα θα ήθελα να έχω στην ιδιοκτησία μου, θα έλεγα ότι θα ήθελα μια ομάδα στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποί μου είχαν την οικονομική δύναμη για τον Παναθηναϊκό".


Photo credits: 2021 AP Photo/Matt Slocum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου