Breaking

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΙΟΥΦΑ : ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ, “ΠΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ” ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ

sioufa

Tης Ράνιας Παπαδοπούλου

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία «άοπλη» και καταρρακωμένη βλέπει να ξετυλίγεται μπροστά της ένα μέλλον μαύρο και σκοτεινό, ανήμπορη και ανυπεράσπιστη απέναντι όχι μόνο στον κορωνοϊό αλλά και σε ένα σάπιο και σαθρό πολιτικό σύστημα, δεκάδες αιμοδιψή κοράκια στρατευμένα από τους γιους του «γαλάζιου» πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, απειλούν και τρομοκρατούν ακόμη και… νεκρούς οφειλέτες της ΔΕΗ την οποία έχουν πάρει εργολαβία.

Απειλούν ακόμη και… νεκρούς οι γιοι του Σιούφα!

Κι όχι μόνο αυτό αλλά, όπως διαπιστώσαμε, το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο συντηρεί κάποιες φορές ένα… πέπλο μυστηρίου αναφορικά με τις διευθύνσεις και τους ανθρώπους του. Οι καταγγελίες για την εταιρεία «Σιούφας και συνεργάτες» έρχονται στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ βροχηδόν και προκαλούν οργή και αγανάκτηση. Πεθαμένοι λαμβάνουν κλήσεις να ξοφλήσουν το χρέος τους ενώ τέτοια έγγραφα και απειλητικά τηλεφωνήματα λαμβάνουν ακόμη και συγγενικά τους πρόσωπα που όμως δεν είναι καν κληρονόμοι τους!

Ενδεικτικά φέρνουμε στο φως έγγραφο που απέστειλε η συγκεκριμένη εισπρακτική σε γυναίκα που είναι νεκρή εδώ και πεντέμιση χρόνια ζητώντας να προχωρήσει άμεσα στην εξόφληση του χρέους διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πέσει κυνήγι! Στο έγγραφο αναγράφεται φαρδιά-πλατιά πως η υπόθεση ανατέθηκε από τη ΔΕΗ στην εισπρακτική των αδελφών Γιώργου και Μάριου Σιούφα, ενώ η μακαρίτισσα «απειλείται» πως εάν δεν τακτοποιήσει άμεσα την οφειλή της «η ΔΕΗ Α.Ε δύναται να προβεί σε σοβαρή κλιμάκωση των ενεργειών είσπραξης καθώς και σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση των συμφερόντων της».

σιουφας δεη

Στη συνέχεια αναφέρεται πως μπορεί η… νεκρή εν προκειμένω, να επικοινωνήσει για να ενημερωθεί αναλυτικά σε έναν συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό. Και κάπου εδώ ξεκινούν «οι Σιουφαίοι και τα… μυστήρια»! Το έγγραφο καταλήγει σε μια σφραγίδα με το όνομα της πληρεξούσιας δικηγόρου που υπογράφει και την οποία καλέσαμε στο τηλέφωνο που – επαναλαμβάνουμε – αναγράφεται στη σφραγίδα της. Και ο τραγέλαφος ξεκινά…

Αρχικά μάς απαντά μια γραμματέας η οποίαεπιβεβαιώνει πως μιλάμε με τη δικηγορική εταιρεία «Σιούφας και συνεργάτες» και όταν της ζητάμε τη συγκεκριμένη δικηγόρο, μας ρωτά περί τίνος πρόκειται. Της απαντάμε πως πρόκειται για κάποιο θέμα της ΔΕΗ και μας ξαναρωτά αν έχουμε κάποια οφειλή.

Της εξηγούμαι ότι λάβαμε μια επιστολή και επειδή την υπογράφει η συγκεκριμένη δικηγόρος θέλαμε να της δώσουμε κάποιες εξηγήσεις για να μη στέλνει και να μην τηλεφωνεί στην… πεθαμένη. Εκείνηεπιμένει: «Εσείς έχετε κάποια οφειλή στη ΔΕΗ;». «Μάλιστα», απαντάμε και πάλι για να εισπράξουμε ένα «μισό λεπτάκι παρακαλώ»…

Τη σκυτάλη πήρε μια εκνευρισμένη με το «καλημέρα» κυρία η οποία, αφού μας ενημέρωσε πως η συγκεκριμένη δικηγόρος που ψάχνουμε είναι εκτός γραφείου, απαίτησε να της δώσουμε τα προσωπικά στοιχεία και δεδομένα μας. Αρνηθήκαμε και όταν της είπαμε πως θέλουμε τη συγκεκριμένη και θα καλέσουμε άλλη στιγμή, της ξεφεύγει και με ειρωνικό ύφος μας απαντά κλείνοντας το τηλέφωνο: «Πάρε κι άμα τη βρεις…».

Η μυστηριώδης δικηγόρος και η… άγνωστη διεύθυνση

Και σε αυτή ακριβώς την τελευταία της φράση στεκόμαστε: «Αν τη βρεις»… Διότι, στο τηλεφώνημα που ξανακάναμε καπάκι, ένας άλλος εξίσου κακόκεφος κύριος μάς απάντησε ότι η δικηγόρος που ψάχνουμε είναι στο γραφείο της αλλά είναι απασχολημένη. Σύμφωνα με αυτόν, κανείς δεν μπορεί να φτάσει στην μυστηριώδη δικηγόρο εάν δεν δώσει πρώτα όλα τα προσωπικά του στοιχεία. Εκτός, όπως είχε την καλοσύνη να μας ενημερώσει, εάν κλείσουμε ραντεβού. Κι εδώ αρχίζουν και «σκάνε» τα άλλα περίεργα με τις διευθύνσεις.

Όταν ρωτήσαμε σε ποια διεύθυνση βρίσκεται το γραφείο, ο γραμματέας όπως ο ίδιος δήλωσε ότι είναι, μας απάντησε πως δεν είχε πρόχειρη μπροστά του τη διεύθυνση! Ναι, σωστά διαβάσετε. Μας είπε, αφού και αυτός μας επιβεβαίωσε πως μιλάμε με την εταιρεία των υιών Σιούφα, πως δεν είχε πρόχειρη τη διεύθυνση στην οποία εργάζεται τόσο αυτός όσο και η δικηγόρος που ψάχνουμε! Μπροστά στην έκπληξη μας, μας συστήνει είτε να ξανατηλεφωνήσουμε στο τηλεφωνικό κέντρο, είτε να αναζητήσουμε μόνοι μας τη διεύθυνση.

Googlάρουμε λοιπόν, την επωνυμία της δικηγορικής εταιρείας όπως ακριβώς εμφανίστηκε στο κινητό μας και διαπιστώνουμε πως το μόνο που αναφέρεται είναι η περιοχή του Ρέντη, μια διεύθυνση δίχως αριθμό και τίποτα άλλο. Ούτε μια αναφορά για το τι εταιρεία είναι αυτή και που ακριβώς βρίσκεται. Πάντως, το παλικάρι που μας ειρωνευόταν κι από πάνω για τις… αφελείς απορίες μας, παραδέχτηκε πως μόνο στο συγκεκριμένο γραφείο εργάζονται περί τα 50 άτομα τα οποία έχουν καθημερινά να φέρουν εις πέρας τις αποστολές του τρόμου στον κοσμάκη που υποφέρει από την ανέχεια και την εξαθλίωση.

σιουφας γκουγκλ

Η εισπρακτική εταιρεία των κορακιών των υιών Σιούφα, τρία χρόνια πριν είχε πληρώσει 50.000 ευρώ την απόφασή της να τοποθετήσει κάμερες στις εγκαταστάσεις της (τι φοβούνται άραγε;), διαπράττοντας, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Παράλληλα,είχε μπει στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα που ερευνούσε τυχόν παράνομες πρακτικές από τις εισπρακτικές. Είχε προηγηθεί καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που διαβιβάστηκε στην ανεξάρτητη Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου