Breaking

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι ισχυρισμοί του - Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Πέτρος Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης  ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ / PAPADAKIS PRESS

Με την υποβολή έγγραφων εξηγήσεων από την πλευρά του Πέτρου Φιλιππίδη, αναμένεται η κρίση για την άσκηση ή μη ποινική δίωξης. Τί υποστηρίζει ο ηθοποιός στο πολυσέλιδο υπόμνημα του.

Στραμμένα προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας βρίσκονται όλα τα βλέμματα από την Παρασκευή, καθώς ολοκληρώθηκε και η τελευταία εισαγγελική ενέργεια στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αναφορικά με τις τρεις καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κ. Σπυρόπουλου, αφού έλαβε και τις έγγραφες εξηγήσεις του κωμικού ηθοποιού, είναι πλέον σε θέση να μελετήσει τα στοιχεία που έχει συλλέξει και να καταλήξει εάν τελικά θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη για τρία κακουργήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, θα χρειαστεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση του ηθοποιού. Ενδεχομένως δηλαδή, να χρειαστεί να περάσουν οι διακοπές του Πάσχα προτού υπάρξουν εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, η κρίση του Κ. Σπυρόπουλου είναι εκείνη που θα οδηγήσει είτε την υπόθεση στο αρχείο, είτε στην άσκηση προσωποποιημένης ποινικής δίωξης, με τη δικογραφία να διαβιβάζεται σε ανακριτή προκειμένου να ερευνήσει εκ νέου την υπόθεση.

Τί υποστηρίζει

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναμένεται να μελετήσει τόσο τις τρεις καταγγελίες των γυναικών που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό και απόπειρα βιασμού, καθώς και των μαρτύρων που κατέθεσαν σχετικά, ωστόσο ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να δώσει στο πολυσέλιδο υπόμνημα του γνωστού ηθοποιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο έγγραφο που κατέθεσε ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, αρνείται τις σε βάρος του καταγγελίες. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί αν ο ίδιος αρνείται εξ ολοκλήρου τα περιστατικά ή υποστηρίζει πως για όσα έλαβαν χώρα, είχε τη συναίνεση των γυναικών.

Ο Κ. Σπυρόπουλος θα αξιολογήσει παράλληλα και την κατάθεση της μάρτυρα, την οποία και πρότεινε ο ηθοποιός να καταθέσει προς υπεράσπισή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα, η οποία ανήκει στο περιβάλλον του ηθοποιού, δεν έχει καμία γνώση για τα πραγματικά περιστατικά, αλλά αναφέρθηκε αναλυτικά στο χαρακτήρα και στην επαγγελματική πορεία του Π. Φιλιππίδη. Η γυναίκα που παρέμεινε για περισσότερες από 3 ώρες στο εισαγγελικό γραφείο, ανήκει στον στενό κύκλο του κωμικού και αποτελεί στενή του συνεργάτιδα, με αποτέλεσμα να είναι σε θέση να σκιαγραφήσει με λεπτομέρειες το προφίλ του σκηνοθέτη - ηθοποιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κλήθηκε σε ανωμοτί κατάθεση στο πλαίσιο έρευνα για τρεις παραγεγραμμένες καταγγελίες. Αναφορικά με την υπόθεση του βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο πράξεις απόπειρας βιασμού, η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός της επιτέθηκε αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει. Η τελευταία καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου