Breaking

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και σκόνη από την Αφρική

Συννεφιά στην Αθήνα

Συννεφιά στην Αθήνα  EUROKINISSI

Τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγα φαινόμενα και μεταφορά σκόνης στα νότια -Ένταση βροχοπτώσεων από Δευτέρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Τοπικές νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγα φαινόμενα και μεταφορά σκόνης στα νότια -Ένταση βροχοπτώσεων από Δευτέρα
  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή με άνοδο στα νότια
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα το Σάββατο τα 8 μποφόρ στα νότια

Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά και στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα βόρεια.

Καιρός Παρασκευή

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και σκόνη από την Αφρική

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά περιόδους πιο πυκνές και από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικών διευθύνσεων και στα νότια θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Καιρός Σάββατο

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και σκόνη από την Αφρική

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6, στα νότια 7 και στα νοτιοανατολικά από το μεσημέρι πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα δυτικά σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Καιρός Κυριακή

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και σκόνη από την Αφρική

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Από τη νύχτα στα νοτιοδυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Καιρός Δευτέρα

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και σκόνη από την Αφρική

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Καιρός Αττική

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και σκόνη από την Αφρική

Τοπικές νεφώσεις στην Αθήνα με πιθανή βροχή την Κυριακή Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανή βροχή την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου

Καιρός Θεσσαλονίκη

Καιρός: Σαββατοκύριακο με βροχές και σκόνη από την Αφρική

Τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη με παροδικές βροχές Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με παροδικές βροχές την Παρασκευή και την Κυριακή . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο news247.gr επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Διευθυντής Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου