Breaking

Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΧΗΜΙΚΑ ΚΟΚΤΕΪΛ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΣΚΕΣ. «αναπνοή μέσα από καρκινογόνα, αλλεργιογόνα και συνθετικές μικροϊνες» – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ

ΧΗΜΙΚΑ ΚΟΚΤΕΪΛ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΑΣΚΕΣ. «αναπνοή μέσα από καρκινογόνα, αλλεργιογόνα και συνθετικές μικροϊνες» – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ

Κορυφαίοι Γερμανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η χρήση ορισμένων τύπων μάσκας προσώπου για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυνητικά επικίνδυνες χημικές ουσίες και επιβλαβή μικροπλαστικά εισπνέονται από τους ανθρώπινους πνεύμονες.
Ο καθηγητής Michael Braungart, διευθυντής στο Ινστιτούτο Περιβάλλοντος του Αμβούργου και συνιδρυτής του παγκοσμίου φήμης περιβαλλοντικού προτύπου Cradle to Cradle, δήλωσε στο Ecotextile News ότι οι χρήστες μάσκας διατρέχουν τον κίνδυνο να αναπνέουν καρκινογόνα, αλλεργιογόνα και μικροσκοπικές συνθετικές μικροΐνες φορώντας τόσο υφάσματα όσο και μη υφασμένες χειρουργικές μάσκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τα πρόσφατα ευρήματά του υποστηρίχθηκαν από έναν άλλο κορυφαίο χημικό της βιομηχανίας κλωστοϋφαντουργίας, Dr. Dieter Sedlak, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή των Modern Testing Services Augsburg, στη Γερμανία σε συνεργασία με την Modern Testing Services Global, Χονγκ Κονγκ, η οποία βρήκε αυξημένες συγκεντρώσεις επικίνδυνων φθορανθράκων, φορμαλδεΰδης. και άλλες δυνητικά καρκινογόνες ουσίες σε χειρουργικές μάσκες: «Μπορώ να πω 100 τοις εκατό ότι έχω παρόμοιες ανησυχίες με τον καθηγητή Braungart».

Η συνέχεια εδώ aislec

KORAKAS NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου