Breaking

Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Κόρινθος: Πώς επικοινωνούσαν τα μέλη κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών – Οι κωδικές ονομασίες και η πολύμηνη έρευνα των Αρχών

korinthosTV

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το δικαστικό μέγαρο Κορίνθου, καθώς σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα 33 άτομα που συνελήφθησαν σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις στα Εξαμίλια Κορινθίας.

«Κόκκινες μπλούζες», «άσπρες μπλούζες», «χώμα» και «κότες»…: αυτές είναι ορισμένες από τις κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι ναρκέμποροι, που είχαν στήσει ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, με έδρα την Κόρινθο.

Τα ναρκωτικά έφταναν από την Αθήνα στα χέρια των μελών της συμμορίας που διακινούσαν από ηρωίνη και κοκαΐνη μέχρι και ναρκωτικά χάπια, αναφέρει η δημοσιογράφος Μίνα Καραμήτρου.

Ο κοριός της ΕΛΑΣ τους κατέγραψε να κάνουν τις διαπραγματεύσεις τους για τις ποσότητες των ναρκωτικών και αποκρυπτογράφησαν τα όσα έλεγαν:

Ηρωίνη την ανέφεραν ως «χώμα» ή «κόκκινη μπλούζα»

Κοκαΐνη την ανέφεραν ως « κότα» ή «άσπρη μπλούζα»

Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, των Τμημάτων Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών, Ναυπλίου και Τρίπολης, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματός (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας και Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή των αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών της Μεσσηνίας και Αργολίδας.

Τα ναρκωτικά έφταναν από την Αθήνα στα χέρια των μελών της συμμορίας που διακινούσαν ηρωινη κοκαινη μέχρι και ναρκωτικά χάπια.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 33 ημεδαποί, 21 άνδρες, ηλικίας από 22 έως 55 ετών και -12- γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 44 ετών.

Οι εγκληματικές οργανώσεις προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων» – ghost persons ).

Παράλληλα, από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει σημαντικά χρηματικά ποσά τα οποία χρησιμοποιούσαν κυρίως για την κάλυψη βιοποριστικών και άλλων αναγκών.

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν τις πρωινές ώρες χθες (5.4.2021) πρωινές ώρες, έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ποσότητες ηρωίνης.
• ποσότητες κάνναβης.
• ποσότητες κοκαΐνης.
• -1- περίστροφο,
• -2- κυνηγητικά όπλα,
• -36- κινητά τηλέφωνα,
• -2- ζυγαριές ακριβείας,
• -12- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων και
• το χρηματικό ποσό των -18.00- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.



Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου