Breaking

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΑΠΟΦΑΣΗ “ΒΟΜΒΑ” ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΛΑ; Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΡΙΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ COVID-19. ΘΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ!!

εμβολιο

Η ισπανική κυβέρνηση έκρινε παράνομο το νόμο στην περιοχή της Γαλικίας που υποχρεώνει υπό την ποινή ενός μεγάλου προστίμου τον πληθυσμό να εμβολιαστεί κατά του Covid-19.Θεωρεί ότι αυτός ο τύπος απόφασης μπορεί να ληφθεί μόνο σε εθνικό επίπεδο.

Η Ισπανία θα αντιταχθεί στο νόμο της περιοχής της Γαλικίας που υποχρεώνει τους κατοίκους της να εμβολιαστούν κατά του Covid-19, πιστεύοντας ότι παραβιάζει τις θεμελιώδεις ελευθερίες, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κεντρικής κυβέρνησης στις 30 Μαρτίου.

Η εκτελεστική εξουσία “θα ασκήσει έφεση για αντισυνταγματικότητα” εναντίον του νόμου σε αυτήν την περιοχή της βορειοδυτικής Ισπανίας που προβλέπει πρόστιμα έως και 3.000 ευρώ για την αδικαιολόγητη άρνηση εμβολιασμού, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Maria Jesus Montero κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Στην Ισπανία, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά η Γαλικία ήταν μια εξαίρεση σε αυτήν την υποχρέωση που θεσπίστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου.

Για τη Μαδρίτη, αυτό το κείμενο εισάγει «περιορισμούς των θεμελιωδών δικαιωμάτων» που μπορούν να τροποποιηθούν μόνο «στο πλαίσιο ενός εθνικού νόμου», δικαιολογεί ο σοσιαλιστής υπουργός. Αυτή η έφεση που κατατέθηκε στο Συνταγματικό Δικαστήριο θα ακυρώσει το άρθρο του νόμου που εκδόθηκε από τη συντηρητική κυβέρνηση της Γαλικίας, δήλωσε η Maria Jesus Montero , και το δικαστήριο θα έχει τρεις μήνες για να επικυρώσει ή να άρει την απόφαση αυτή. «Τι σύλληψη της συγκυβέρνησης!» Στο Twitter ο πρόεδρος της θιγόμενης περιοχής, Alberto Nunez Feijoo, μέλος του Λαϊκού Κόμματος (δεξιά), εκφράζει τη λύπη του για μια απόφαση που ελήφθη «χωρίς έναρξη διαπραγμάτευσης».

Η ισπανική κυβέρνηση σκοπεύει να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Η Ισπανία εμβολίασε λίγο περισσότερο από το 5,5% (2,6 εκατομμύρια) των 47 εκατομμυρίων του πληθυσμού της και με τις δύο δόσεις και χορήγησε πάνω από 7,7 εκατομμύρια δόσεις συνολικά. RT 6/4/21

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου