Breaking

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Ελληνικό #Metoo: Η ώρα της Δικαιοσύνης για γνωστό κωμικό

 

Ελληνικό #Metoo: Η ώρα της Δικαιοσύνης για γνωστό κωμικό

 SHUTTERSTOCK

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για ιδιαίτερα δημοφιλή κωμικό ηθοποιό, καθώς πρόκειται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ύστερα από τρεις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό και απόπειρα βιασμού.

Έτοιμη για το επόμενο βήμα της φαίνεται πως είναι η ελληνική Δικαιοσύνη αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν συγκεντρωθεί σε βάρος δημοφιλούς κωμικού. Κι ενώ ο ίδιος έχει απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ύστερα από το σάλο που προκάλεσαν οι πρώτες -πλημμεληματικού χαρακτήρα- περιγραφές, πλέον επικρατεί απόλυτη “σιγή ασυρμάτου” από την πλευρά του.

Φαίνεται όμως πως τα επόμενα 24ωρα -αν όχι ώρες- αυτό θα αλλάξει, καθώς οι εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτουν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να προχωρήσουν στην κλήτευση του ηθοποιού για ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Δικαστικές πηγές επισημαίνουν πως στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είναι σε εξέλιξη υπάρχουν τρεις υποθέσεις, οι οποίες αφορούν σε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα (βιασμό και απόπειρα βιασμού).

Αμέσως μετά την κλήση για έγγραφες εξηγήσεις, ο ηθοποιός αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κ. Σπυρόπουλο, που χειρίζεται την έρευνα, η εξέταση των οποίων θα οδηγήσουν τις εισαγγελικές αρχές στην απόφαση αν κατά του δημοφιλούς ηθοποιού θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη ή όχι.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και οι οι τρεις καταγγελίες ήλθαν μέσω του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και μπόρεσαν να ελεγχθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, γιατί οι υπό διερεύνηση πράξεις δεν έχουν παραγραφεί. Το κακούργημα του βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού (επίσης κακουργηματικής φύσεως) που εμφανίζονται να έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014. Μάλιστα, αναφορικά με το πρώτο περιστατικό, ήταν ο εισαγγελικός λειτουργός εκείνος που αναβάθμισε το αδίκημα από απόπειρα βιασμού σε τετελεσμένη πράξη.

Αντίθετο δρόμο πήραν αρκετές ακόμα αναφορές σε βάρος του ίδιου κωμικού ηθοποιού, με σημαντική καριέρα στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη, στις οποίες περιγράφονταν αξιόποινες πράξεις. Ο καταιγισμός καταγγελιών ξεκίνησε νωρίς για τον ηθοποιό, αφού σχεδόν από την αρχή του ελληνικού #metoo συνάδελφοι του προχώρησαν σε σειρά καταγγελιών τόσο πλημμεληματικού χαρακτήρα (προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας) όσο και κακουργηματικού (απόπειρα βιασμού και βιασμός), αλλά είχαν περάσει το χρόνο παραγραφής (15 έτη) και δεν μπορούσαν να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου