Breaking

Σάββατο 3 Απριλίου 2021

POLIS-MANIA: Η Ισπανία του Φράγκο απαιτεί μάσκες σε όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας

POLIS-MANIA: Η Ισπανία του Φράγκο απαιτεί μάσκες σε όλα τα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας

Από τις 31 Μαρτίου, η ισπανική κυβέρνηση θα επιβάλει τη χρήση μάσκας σε όλες τις «υπαίθριες περιοχές», συμπεριλαμβανομένων των παραλιών.
Η αυστηρή νέα εντολή μάσκας απαιτεί από τους ανθρώπους να φορούν μάσκες “σε δημόσιους δρόμους, σε υπαίθριους χώρους και σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο για δημόσια χρήση ή ανοιχτό στο κοινό”, δήλωσε H Telegraph.

Εξαιρέσεις σε τέτοια υπαγόρευση από δημοφιλείς προορισμούς διακοπών, όπως οι Βαλεαρίδες Νήσοι, όπου το ποσοστό μόλυνσης είναι σχετικά χαμηλό, αναμένεται να απαγορευθούν, με τις τοπικές αρχές να μην έχουν πλέον την δυνατότητα να κάνουν διακρίσεις, αναφέρει ο Breitbart.

Δεν υπάρχει «ρήτρα λήξης» με σαφές τελικό σημείο για την εντολή, η οποία θα είναι αόριστη έως ότου οι αρχές αποφασίσουν ότι δεν χρειάζεται πλέον.

Όπως σημειώνει η Telegraph, η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον κορυφαίο Βρετανό επιδημιολόγο καθηγητή Mark Woolhouse του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη Σκωτία, πριν από λίγες εβδομάδες υποδηλώνουν ότι “ο ιός δεν μεταφέρετε καλά σε εξωτερικούς χώρους ».

«Δεν υπήρξαν κρούσματα που να σχετίζονται με δημόσιες παραλίες. Δεν ξέρω ποτέ κανένα ξέσπασμα της COVD-19 με μια παραλία οπουδήποτε στον κόσμο, »είπε ο ακαδημαϊκός, μέλος της ομάδας επιστημονικής πανδημικής γρίπης για τη μοντελοποίηση (SPI-M).

“Νομίζω, λοιπόν, ότι πρέπει να καταλάβουμε πού βρίσκονται οι κίνδυνοι και να μην βρίσκονται, ώστε να μπορούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με ασφάλεια χωρίς υπερβολική αντιμετώπιση του ιού με παράλογα μέτρα.”

KORAKAS NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου