Breaking

Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΕ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ – ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

κοροναιοσ- νεκροσ

Συναγερμό έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στους επιστήμονες της χώρας μας μια νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε. Ουσιαστικά πρόκειται για παραλλαγή της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης και την οποία συναντάμε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετάδωσε το STAR, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 815 άτομα με την εν λόγω μετάλλαξη. Μάλιστα, σε αυτή αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις μεταλλάξεις ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως «το στέλεχος 318 είναι ένα στέλεχος το οποίο η παλιά απομόνωσή του βρίσκεται στη Νιγηρία. Πρόκειται για ένα στέλεχος που έχει τη μετάλλαξη 484Κ, είναι μία μετάλλαξη η οποία σχετίζεται με ανοσολογική διαφυγή».

«Να ξεκαθαρίσω ότι αυτό το 10% που, από ό,τι είδα, αναφέρεται σε διάφορα σημεία, δεν είναι το 10% των κρουσμάτων, αλλά το 10% ενός επιλεγμένου δείγματος μεταλλαγμένων» συμπλήρωσε και συνέχισε πως «δεν είναι ότι το 10% των κρουσμάτων στην Αττική αποδίδεται σε αυτό το στέλεχος, αλλά έχει γίνει μία επιλογή συγκεκριμένη, γιατί γίνεται διερεύνηση και περιχαράκωση του συγκεκριμένου στελέχους αυτή τη στιγμή. Και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στο 10% όλων των κρουσμάτων της Αττικής. Είναι ένας πολύ συγκεκριμένος πληθυσμός, ο οποίος αυτή τη στιγμή αναλύεται».

«Δεν γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι αυτή τη στιγμή. Να θυμίσω ότι και η αφρικάνικη, στην αρχή λέγαμε ότι η νοτιοαφρικάνικη είναι πολύ επιθετική, δεν έχει αποδειχθεί αυτό ακόμα, ούτε η βραζιλιάνικη έχει αποδειχθεί» υπογράμμισε.

«Η βρετανική αποδείχθηκε τελικά ότι είναι αρκετά επιθετική. Χρειάζεται χρόνος, το παρακολουθούμε. Σε κάθε περίπτωση, περιχαρακώνεται οποιαδήποτε περίεργη μετάλλαξη με επαρκή ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου