Breaking

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλάζει το σκηνικό με βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις

Χαλάει ο καιρός, Κυριακή (30.05.2021). Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές, οι μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και η υποχώρηση του υδράργυρου.

Ο καιρός σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες αυξημένες με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά όπου τις απογευματινές ώρες στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και από τη νύχτα θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς θα συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί βαθμιαία 5 μποφόρ. Αργά το βράδυ στα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Δείτε ζωντανά τις καιρικές συνθήκες πάνω από την Ελλάδα με πρόγνωση 10 ημερών, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου