Breaking

Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Δρ. Δ.Κούβελας: Έκανα και τις Δύο Δόσεις και Ανησυχώ για Μελλοντικές Παρενέργειες – Διεστραμμένο να Εμβολιάσουν τα Παιδιά – Θα Βρουν την Κοινωνία Απέναντί τους

Ο καθηγητής φαρμακολογίας Δρ. Δημήτριος Κούβελας έδωσε συνέντευξη σχετικά με τα εμβόλια, στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ του δημοσιογράφου Νίκου Φιλιππίδη στο MEGA.

Αρχικά, ο Δρ. Δ.Κούβελας, ερωτήθηκε τί γίνεται με αυτούς που έκανα την πρώτη δόση AstraZeneca και δεν μπορούν να βρουν δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο.

Δημοσιογράφος: Τί γίνεται αν κάποιος δεν μπορεί να βρει την δεύτερη δόση από το ίδιο εμβόλιο που έκανε και την πρώτη δοση τί γίνεται; Ξεκινάει απ’ την αρχή;

Δρ. Δ.Κούβελας: Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ιδέα, κι αν κάποιος πει ότι γνωρίζει λέει ψέματα, ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα για αυτό. Ο οδηγίες που έχουμε από τις εγκρίσεις των εμβολίων δεν είναι για να τα ανακατώνουμε γιατί δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν αλλά αυτό που βλέπουμε και είναι εντυπωσιακό είναι ότι πραγματικά τα εμβόλια ιικού φορέα (αδενοϊού) έχουν πρόβλημα, δηλαδή αυτά της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, γιατί έχουν αποσυρθεί από την Σκανδιναβία, η Βρετανία που συνεργάστηκε με την Σουηδία για την παραγωγή του AstraZeneca ήδη είναι στην διαδικασία να μην το χρησιμοποιούν.

Δημοσιογράφος: Η Γερμανία είδαμε ότι πήρε όμως πλεονάζουσες ποσότητες
Δρ. Δ.Κούβελας: Δεν ξέρω γιατί τα πήρε (η Γερμανία). Μπορεί να τα πήρε για να τα κάψει.. Δεν έχω ιδέα. Αυτό που μπορώ να δω όμως είναι ότι πραγματικά υπάρχει μια έντονη συσχέτιση μεταξύ των νεαρών γυναικών με το εμβόλιο, εμφανίζουν θρόμβους από 7 – 10 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θρόμβωσης από τον γενικό πληθυσμό και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα είναι ευάλωτες στην πρωτεΐνη του ιού. Βγήκαν ήδη 2 – 3 δημοσιεύσεις, πάρα πολύ σημαντικές, οι οποίες δεν διακρίνουν βέβαια τα εμβόλια μεταξύ τους, υποστηρίζουν ότι η πρωτεΐνη της ακίδας είναι αυτή που έχει άμεσα αρνητική επίδραση στο ενδοθύλιο των αγγείων, άρα μας κάνει προβλήματα με αθηρωμάτωση, που δεν ξέρουμε για πόσο καιρό. Θα έπρεπε ίσως να μετράμε με PCR στο αίμα των εμβολιασμένων το πόσες ακίδες βρίσκονται.
Δημοσιογράφος: Έχουμε πολλά στοιχεία όμως, και μεγάλο δείγμα. Είναι πρωτοφανές το δείγμα νομίζω.

Δρ. Δ.Κούβελας: Ναι, αλλά δεν ψάχνουμε τα σωστά πράγματα. Εγώ δεν έχω δει δημοσιεύσεις με το PCR της ακίδας στο αίμα. Έχουμε όμως δει ότι η ακίδα, υπάρχει δημοσίευση, ότι βλάπτει άμεσα το ενδοθήλιο, άρα έχουμε καρδιαγγειακά, και υπάρχει και μία δεύτερη πολύ σημαντική σειρά δημοσιεύσεων που λένε ότι πέρα από τα αντισώματα εναντίον του ιού που φτιάχνονται λόγω των εμβολίων από την ακίδα που παράγεται, υπάρχει και άλλη μία σειρά αντισωμάτων τα οποία ουσιαστικά είναι αντιαιμοπεταλιακά αντισώματα, PF4 λέγονται, και αυτά φαίνεται ότι έχουν πάρα πολύ τοξική δράση στο μυοκάρδιο. Άρα λοιπόν συσχετίζουμε δύο πολύ σοβαρές ανεπιθύμητες (παρενέργειες) που δεν φαινόντουσαν στις κλινικές μελέτες, τις τελευταίες τρεις ημέρες βγήκαν, που λένε ότι τα εμβόλια αρχίζουν να φαίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα και μάλιστα μακροπρόθεσμα, μπορεί να το κάνουν σε έξι και σε άλλου σε οχτώ μήνες την βλάβη. Αυτό μας έχει κάνει πολύ επιφυλακτικούς. Εγώ που έκανα και τις δύο δόσεις και είμαι πλήρως εμβολιασμένος, και για τον εαυτό μου έχω μία ανησυχία.

Δημοσιογράφος: Τί εμβόλιο κάνατε κ. Κούβελα;

Δρ. Δ.Κούβελας: Αυτό που μου κάνανε, αυτό που είχε το κέντρο. Συμπωματικώς ήταν της Pfizer. Για την δική μου όμως ομάδα (ηλικιακή) δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Δηλαδή δεν φαίνεται κάποια διαφορά σε αυτό της Pfizer και στα άλλα εμβόλια, δηλαδή κάποιο πλεονέκτημα. Φαίνεται σαφής διαφορά στις νεαρές γυναίκες.
Δημοσιογράφος: Με τα παιδιά τί κάνουνε; Επειδή είπατε για το εμβόλιο της Pfizer. Διαβάζω σήμερα, ότι πάει λέει, από δώδεκα ετών και άνω να εμβολιάζονται.

Δρ. Δ.Κούβελας: Εγώ πιστεύω ότι είναι πραγματικά διεστραμμένη προσέγγιση να θέλουμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά. Πρώτον τα παιδιά δεν κινδυνεύουν, τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν συμβάλλουν στο τείχος ανοσίας γιατί κάποιος (εμβολιασμένος) μπορεί να το μεταδώσει, και επομένως δεν έχουμε κανέναν λόγο να τα εμβολιάσουμε.

Δημοσιογράφος: Ακούμε τον αρμόδιο υπουργό να μιλάει για εμβολιασμούς παιδιών το φθινόπωρο ενδεχομένως, εδώ στην Ελλάδα.

Δρ. Δ.Κούβελας: Ναι, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος και νομίζω ότι αν το κάνουν θα βρουν όλη την κοινωνία απέναντί τους. Ήδη εχθές τοποθετήθηκε η κα. Θεοδωρίδου (πρόεδρος επιτροπής), αν κάποιος διαβάσει τα λεγόμενά της ήτανε κάθετα αντίθετη στον εμβολιασμό των παιδιών. Δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε. Νομίζω ότι είναι πολιτικές έτσι.. πυροτεχνήματα.

Δημοσιογράφος: Επειδή αναφερθήκατε στην κα. Θεοδωρίδου, και επειδή υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που έχουνε νοσήσει, και επειδή υπήρξε μια σύσταση ότι ενδεχομένως δεν χρειάζεται δεύτερη δόση του εμβολίου, η δικά σας άποψη ποια είναι;

Δρ. Δ.Κούβελας: Εγώ πιστεύω ότι όσοι έχουν νοσήσει δεν πρέπει να τους εμβολιάζουμε, δεν υπάρχει λόγος. Υπάρχει επίσης πρόσφατη δημοσίευση που λέει ότι αυτοί που έχουν νοσήσει έχουν μακρύτερη ανοσία, πιθανώς να κάνουν και κυτταρική, γιατί τα αντισώματά τους στρέφονται εναντίον όλων των πρωτεϊνών του κορονοϊού και όχι μόνο αντί της πρωτεΐνης της ακίδας (δηλαδή μόνο κατά μιας συγκεκριμένης παραλλαγής/ μετάλλαξης). Άρα λοιπόν για αυτή την δεδομένη στιγμή δεν έχουμε καμία σοβαρή ένδειξη ότι πρέπει να εμβολιάσουμε αυτούς που έχουν ήδη νοσήσει. Είναι μάλλον, άκαιρο και άκριτο.
Δημοσιογράφος: Ανεξαρτήτως χρόνου που έχει νοσήσει κάποιος;

Δρ. Δ.Κούβελας: Κοιτάχτε, μιλάμε για τουλάχιστον ένα χρόνο, η δημοσίευση λέει ότι φτάνει διετία, θα έχουμε ανοσία, επομένως θα ‘χει περάσει η πανδημία, γιατί να τους εμβολιάζουμε; Δεν έχει κανέναν λόγο..

Δημοσιογράφος: Πλήρη ανοσία πότε εκτιμάτε ότι μπορεί να έχουμε;

Δρ. Δ.Κούβελας: Κοιτάχτε, οι κορονοϊοί δεν αφήνουν πλήρη ανοσία γενικώς. Αυτό λοιπόν δεν είναι κάτι που πρέπει να το συζητάμε αυτή την στιγμή γιατί δεν έχουμε ιδέα, δεν το ξέρουμε. Αυτό λοιπόν που ουσιαστικά συζητάμε είναι να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ίωση, όσο καιρό θα κρατήσει, δεν κρατάει, πολύ γενικά.

Δημοσιογράφος: Άρα λοιπόν, θα έχουμε και τρίτη δόση του εμβολίου; Ενδεχωμένως;

Δρ. Δ.Κούβελας: Κοιτάξτε, απ’ ότι λένε οι ίδιες οι εταιρείες, ναι. Έχουνε πολύ βραχυπρόθεσμη κάλυψη κι ίσως να χρειαστεί και τρίτη δόση. Εμένα όμως η άποψή μου μετά τις τελευταίες δημοσιεύσεις είναι ότι το καλοκαίρι αυτή την στιγμή μας προστατεύει, είμαστε στην καλή πλευρά του καιρού θέλοντος και θεού επιτρέποντος, οπότε θα μπορούσαμε και να μην εμβολιαστούμε άμεσα, να περιμένουμε να δούμε πώς θα πάνε οι έρευνες, και να δούμε τί θα κάνουμε απ’ τον Σεπτέμβρη και μετά.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξή του ο Δρ. Δ.Κούβελας εξήγησε για την επιτυχία του Ισραήλ ότι οφείλεται, σε μεγάλο ποσοστό, στην πολύ καλή Πρωτοβάθμια Υγεία που έχει το κράτος ενώ όλοι προσπαθούν να εμφανίσουν την επιτυχία ότι οφείλεται καθαρά στα εμβόλια.

tgnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου