Breaking

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

Γραμμή άμυνας από πυροσβέστες κατά του ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ εμβολιασμού! ΔΕΝ θα κάνουν το εμβόλιο

Προσέλαβαν δικηγόρους…

Αντάρτικο και γραμμή «άμυνας» από τους πυροσβέστες μετά την διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό των 400 μελών στις 8 ΕΜΑΚ που διαθέτει η χώρα!!!

Η εν λόγω απόφαση προκάλεσε ήδη την κινητοποίηση των πυροσβεστών, που είναι έτοιμοι να καταθέσουν προσφυγές, άπαξ και η διαταγή γενικευτεί με οδηγία για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, πυροσβέστες στο Βόρειο Αιγαίο, φέρονται προβληματισμένοι για τον εμβολιασμό.

Βάσει πληροφοριών, τουλάχιστον 20 πυροσβέστες από τους συνολικά 200 που διαθέτει το νησί της Λέσβου δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και θα έχουν συνάντηση την Πέμπτη 20 Μαΐου με δικηγόρο του νησιού προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους σε νομικό επίπεδο.

Όπως γνωστοποίησε χθες το el.gr, υπάρχουν προβλήματα σε σχέση με το υπνχρεωτικό εμβολιασμό, καθώς αφενός τα εμβόλια δεν έχουν κανονική άδεια αλλά έλαβαν έκτακτη έγκριση, ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει διαμηνύσει πως δεν επιτρέπεται η πίεση υποχρεωτικών εμβολιασμών από τα κράτη,

Όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος «συνάδελφοι οι οποίοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και προχωρούν τις διαδικασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και να αντιδράσουν σε περίπτωση που εκδοθεί αντίστοιχη διαταγή με αυτήν που εκδόθηκε για την ΕΜΑΚ και θα προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών».

Μάλιστα, εκτίμηση του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι ότι δεν θα προχωρήσει στην πράξη η διαταγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ΕΜΑΚ και όπως αρχικά είχε διαρρεύσει αντίστοιχο σχέδιο για τα γυμναστήρια (με άνοιγμα μόνο σε εμβολιασμένους), στην πορεία ακυρώθηκε:

«Δεν μπορείς να αποσπάσεις έναν πυροσβέστη γενικών καθηκόντων και να τον μετακινήσεις στην ΕΜΑΚ και να απομακρύνεις τον άνθρωπο από την ΕΜΑΚ ο οποίος έχει εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένα πράγματα. Εννοώ ότι είναι ένα ειδικό Σώμα και για να δουλέψει χρειάζονται και άνθρωποι με ειδική εκπαίδευση οι οποίοι είναι ελάχιστοι αυτή τη στιγμή. Θεωρώ ότι θα είναι υποβάθμιση για την ΕΜΑΚ εάν γίνει αλλαγή του προσωπικού, έτσι αυθαίρετα και τόσο γρήγορα».

Ατυχή, από την πλευρά τους, χαρακτηρίζουν την διατύπωση της διαταγής του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόσο ο Δημήτρης Σταθόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος όσο και η Βάσω Χαρέλα μέλος του ΔΣ της Ένωσης Υπαλλήλων ΠΣ Κεντρικής Μακεδονίας. Η διαταγή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις εντός του Σώματος παραδέχεται ο κ. Σταθόπουλος προσθέτοντας, ωστόσο, ότι σε πρακτικό επίπεδο αυτή αποτελεί για το Σώμα θέσφατο.

«Υπάρχουν άνθρωποι στην ΕΜΑΚ που δεν θέλουν να εμβολιαστούν αλλά αν είναι 5 στους 400 είναι ασήμαντη, αμελητέα ποσότητα. Θα δούμε τι θα κάνουμε με αυτούς. Για να βγουν στο εξωτερικό και να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε επιχείρηση σε άλλη χώρα θα πρέπει υποχρεωτικά να εμβολιαστούν. Αλλιώς δεν μπορούν προσφέρουν βοήθεια. Φανταστείτε να μας ζητήσει βοήθεια π.χ. η Τουρκία και μεις να μην μπορούμε να πάμε γιατί δεν εμβολιαστήκαμε. Τότε τι θα γίνει;» αναρωτήθηκε ο κ. Σταθόπουλος και πρόσθεσε: «Δεν αρνηθήκαμε να εμβολιαστούμε. Και οι συνάδελφοι απόρησαν με τη διαταγή. Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο για να βγει αυτή την διαταγή. Αν η ηγεσία διαπίστωνε κάτι, τότε να το συζητήσουμε αλλά τώρα δημιουργήθηκε ένα θέμα μεγάλο χωρίς να υπάρχει θέμα».

Δείτε τι δήλωσε ο Νικόλαος Κατσίκης, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων και Πενταετών Πυροσβεστών:

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου