Breaking

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Πρώην δήμαρχος τα παράτησε κι έγινε οδηγός σκουπιδιάρικου: Τώρα μπορώ να κοιμάμαι το βράδυ, λέει

δφδφδ

Οι περισσότεροι πολιτικοί μετά την πολιτική τους καριέρα επιλέγουν να ασχοληθούν με τις δημόσιες σχέσεις ή με κάποιο άλλο χλιδάτο πόστο ως σύμβουλοι σε μια πολυεθνική εταιρεία.
Όμως η Αν-Σόφι Χέρμανσον άφησε την πολιτική για να οδηγεί σκουπιδιάρικο.
Μια καθημερινή, η πρώην δήμαρχος του Γκέτεμποργκ-της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σουηδίας-πάρκαρε το τεράστιο σκουπιδιάρικο που οδηγεί στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας απορριμμάτων όπου εργάζεται, έβγαλε τα ρούχα της δουλειάς και χαιρέτησε τους συναδέλφους της.
“Οι περισσότεροι άνθρωποι με ρωτούν τι στο καλό θέλω εδώ πέρα, αλλά αυτό για μένα είναι μια καλή λύση. Πρέπει να πληρώσω το νοίκι” λέει η Χέρμανσον, μιλώντας στο Politico.
Έπειτα από μια επιτυχημένη καριέρα ως σύμβουλος υπουργού στην Στοκχόλμη και στη συνέχεια ως δήμαρχος στο Γκέτεμποργκ, εκτοπίστηκε από το κόμμα της τους σοσιαλδημοκράτες μετά την αποτυχία της στις εκλογές του 2018.

Αντί όμως να επιλέξει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα ως σύμβουλος σε κάποια μεγάλη σουηδική εταιρεία, η Χέρμανσον είχε άλλα στο μυαλό της.
Ξέθαψε το επαγγελματικό δίπλωμα βαρέων οχημάτων που είχε βγάλει στα νιάτα της έπειτα από προτροπή του πατέρα της και κάθισε στο τιμόνι ενός σκουπιδιάρικου.
Τις περισσότερες φορές μαζεύει τους κάδους του κομπόστ που οι Σουηδοί φτιάχνουν έξω από τα σπίτια τους, με τους ντόπιους συχνά να την αναγνωρίζουν παρά τα ρούχα της δουλειάς και πιάνουν πολιτική κουβέντα με την πρώην δήμαρχο.
“Τουλάχιστον, κανείς δεν μοιάζει θυμωμένος μαζί μου” λέει η Χέρμανσον. “Κι αυτό είναι μια ευχάριστη αλλαγή από την παλιά δουλειά μου ως πολιτικός” εξηγεί.

“Οι δημόσιες σχέσεις δεν ήταν για μένα” λέει η πρώην δήμαρχος.

Η Χέρμανσον γεννήθηκε σε ένα νησί στα βόρεια του Γκέντεμποργκ το 1964, το Τιέρν και σε ηλικία 19 ετών έπιασε δουλειά στη Volvo, μεταφέροντας ανταλλακτικά.
Λίγο αργότερα μπήκε στο συνδικάτο των μεταλλεργατών και τη νεολαία των σοσιαλδημοκρατών κι απέκτησε φήμη ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των εργατών.
Η Χέρμανσον ανέλαβε πολλά πόστα εντός του σουηδικού σωματειακού κινήματος προτού βρεθεί στο πλευρό του δημάρχου του Γκέτεμποργκ, Γκόραν Γιόχανσον, μια εμληματική φιγούρα των Σουηδών σοσιαλδημοκρατών.
Τον Γενάρη του 2016 εξελέγη και η ίδια δήμαρχος του Γκέτεμποργκ, μιας πόλης με πάνω από 500 χιλ. κατοίκους, έχοντας υπό την επίβλεψή της τα πάντα από τους παιδικούς σταθμού έως πρότζετκ της Ευρωπαϊκής Ένωσης πολλών εκατ. ευρώ.
“Ήταν μια ταραχώδης περίοδος” εξηγεί η Χέρμανσον. Όπως αναφέρει, κατά βάση ευχαριστήθηκε την αλλαγή καριέρας της ως οδηγός σκουπιδιάρικου.
Όπως λέει η δουλειά της είναι πλέον σωματική, αλλά έχει το πλεονέκτημα του στάνταρ ωραρίου και τα σαββατοκύριακα είναι ελεύθερα από έκτακτα μίτινγκ για τη διαχείριση κρίσεων και διαρκή τηλεφωνήματα.
Όπως λέει, η Χέρμανσον σκοπεύει να παραμείνει στο πόστο της στην εταιρεία ανακύκλωσης που εργάζεται σήμερα και δεν θέλει να επιστρέψει στην πολιτική.
“Πολλές φορές το σώμα μου πονάει στο τέλος της ημέρας, αλλά απολαμβάνω τη δουλειά μου και κοιμάμαι καλά το βράδυ κι αυτό είναι που είναι σε τελική ανάλυση το σημαντικό” εξηγεί.
Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου