Breaking

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021

Ο Ερντογάν θα ανακοινώσει προσάρτηση των Κατεχομένων; – Μίλησε για προετοιμασία πολέμου και έθεσε σε λειτουργία βάση drones στα Κατεχόμενα! Στόχος Κύπρος-Ισραήλ – «Θα ανακοινώσει ένα μήνυμα στον κόσμο στις 20 Ιουλίου»

Ανησυχία επικρατεί στην Κύπρο καθώς υπάρχουν φόβοι πως ο Ερντογάν θα ανακοινώσει προσάρτηση των Κατεχομένων. Πριν λίγο έκανε λόγο για “Μήνυμα που θα αφορά όλο τον κόσμο και θα ανακοινωθεί σήμερα από την Β. Κύπρο” ενώ ανακοίνωσε επίσημα την λειτουργία βάσης drones στα Κατεχόμενα.

Η Τουρκία αλλάζει τον συσχετισμό δυνάμεων στο κυπριακό θέατρο επιχειρήσεων δημιουργώντας βάση για μη επανδρωμένα οχήματα και οπλισμένα drones στα Κατεχόμενα.

Στόχος εκτός από την Κύπρο είναι και το Ισραήλ καθώς τα τουρκικά drones θα επιχειρούν σε Αν. Μεσόγειο μέχρι τις ακτές του Ισραήλ. Οι Τούρκοι θα μπορούν πλέον να προχωρούν σε αποστολές συλλογής πληροφοριών και να βοηθούν επιχειρησιακά τους ισλαμιστές της Χαμάς και των υπολοίπων οργανώσεων.

Ο Ερντογάν μίλησε επίσημα για “προετοιμασία πολέμου” με την μεταφορά drones στα Κατεχόμενα. Αναρωτιόμαστε αν σκοπός είναι να υποστηριχτεί δήθεν ανακήρυξη ΑΟΖ με την Λωρίδα της Γάζας.
Βάση drones στα Κατεχόμενα

Αεροπορική βάση για drones αλλά και οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στα Κατεχόμενα ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δικαιολόγησε αυτή την κίνηση λέγοντας πως γίνεται προκειμένου να την παρουσία της Τουρκίας στην περιοχή σε περίπτωση επίθεσης.

«Στη Βόρεια Κύπρο διαθέτουμε δύο αεροδρόμια. Το ένα είναι το Έρτζαν και υπάρχει κι άλλο ένα. Εκεί λοιπόν θα κάνουμε πολλές αλλαγές και με νέα ονομασία θα εγκατασταθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως και τα οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας.

Γιατί κάνουμε αυτή την κινητοποίηση; Διότι σε ενδεχόμενη επίθεση στην περιοχή, θα πρέπει να είμαστε ισχυροί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε ότι η Τουρκία δεν τίθεται θέμα χρόνου, καθώς με το που απογειωθούν τα αεροσκάφη της από τη Μερσίνη ή τα Άδανα, την επόμενη στιγμή είναι εκεί.
Οι τουρκικές προετοιμασίες

Ένα μικρό εγκαταλειμμένο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο της Κύπρου, χρησιμοποιούν σήμερα οι Τούρκοι ως βάση εξόρμησης των κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Άλλαξαν και όνομα στο αεροδρόμιο, το ονόμασαν «Γκετσικαλέ», επέκτειναν τους διαδρόμους του και από εκεί επιδιώκουν να «βλέπουν» ό,τι κινείται στην Ανατολική Μεσόγειο έως τη Λιβύη. Οταν για παράδειγμα πλησιάζουν τα πλοία της επιχείρησης «Irini» για νηοψία στα τουρκικά καράβια που μεταφέρουν παρανόμως όπλα στη Λιβύη, τα τουρκικά drones που απογειώνονται από το Λευκόνοικο ειδοποιούν τα τουρκικά καράβια να αλλάξουν πλεύση.

Τρεις νταλίκες κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και κάτω από το άγρυπνο μάτι των κατοχικών στρατευμάτων χρειάστηκαν (σταδιακά από τον προπερασμένο Δεκέμβριο) για να μεταφερθούν μέσω Αμμοχώστου τα επίγεια συστήματα ελέγχου των drones και εν συνεχεία έφθασαν πετώντας από τη Αττάλεια και τα drones. Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, τα οποία φέρουν κάμερες, αλλά μπορούν να φέρουν και οπλισμό, δηλαδή πυραύλους.

Είναι τόση η βιασύνη των Τούρκων για κατασκοπευτική δράση στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Λιβύη που το καθεστώς Ερντογάν ζήτησε «επειγόντως από τον νεοεκλεγέντα ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ την άμεση χρήση του αεροδρομίου του Λευκονοίκου, το οποίο δεν χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια ούτε για πολιτικές ούτε για στρατιωτικές πτήσεις.
Eρντογάν: “Το μήνυμα θα αφορά όλο τον κόσμο” – Θα ανακοινώσει προσάρτηση της Βόρειας Κύπρου;

“Μήνυμα που θα αφορά σε όλο τον κόσμο” σκοπεύει να ανακοινώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε την Τετάρτη (19/05), αναφερόμενος κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα της Κύπρου, στις 20 Ιουλίου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χτες ότι «θα ανακοινώσει ένα μήνυμα στον κόσμο στις 20 Ιουλίου» κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Anadolu, στο πλαίσιο συνάντησής του με νέους ανθρώπους, ανέφερε:

«Ελπίζω ότι θα επισκεφθώ την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (sic), στις 20 Ιουλίου, και θα παραδώσω το απαραίτητο μήνυμα για τη Βόρεια Κύπρο εκεί. Δεν αφορά μόνο το νησί, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο».

warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου