Breaking

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

O ΜΑΚΡΟΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ! ΚΥΡΗΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ – ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

ΜΑΚΡΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Σε μία ευρύτατης κλίμακας συντονισμένη επιχείρηση όπου συμμετείχε η αντιτρομοκρατική και οι υπηρεσίες εθνικής ασφάλειας της Γαλλίας, συνελήφθησαν επτά ισλαμιστές που φέρονται να συνδέονται με τον ισλαμιστή τρομοκράτη ο οποίος αποκεφάλισε τον καθηγητή Σαμουέλ Πατί.

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Γαλλία, διότι μέχρι σήμερα μετά από τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών οι έρευνες περιορίζονταν στον στενό ή ακόμα και ευρύτερο κύκλο των δραστών.
Το δόγμα Μακρόν όμως που θέλει την εκρίζωσή της ισλαμικής τρομοκρατίας από την χώρα, έχει αλλάξει πλήρως τα δεδομένα αντιμετώπισης της, γεγονός που φάνηκε περίτρανα από τις χθεσινές συντονισμένες ενέργειες.

Για πρώτη φορά, σε διαφορετικές περιοχές της Γαλλίας, συνελήφθησαν επτά ισλαμιστές νεαρής ηλικίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είχαν ποτέ προσωπική επαφή με τον δράστη. Συμμετείχαν όμως σε διαδικτυακές ομάδες ισλαμικού φανατισμού, οι οποίες φέρονται να επηρέασαν τον δράστη προκειμένου να κάνει την αποτρόπαια πράξη του αποκεφαλισμού του καθηγητή.

Είχε προηγηθεί ένα κύμα επιδρομών σε ισλαμικά κέντρα που λειτουργούσαν υπό την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, πολλά εκ των οποίων χρηματοδοτούνται από την Τουρκία. Ο Γάλλος πρόεδρος έχει δεσμευτεί ότι θα κλείσει κάθε ισλαμικό κέντρο το οποίο μπορεί να λειτουργεί ως φορέας μίσους, ακόμα κι αν αυτό λειτουργεί υπό τον μανδύα χώρου λατρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου